Inspiratiegids
Inspiratiegids

Vallen sloopkosten altijd onder de aanneemsom?

Vallen sloopkosten altijd onder de aanneemsom?

21 augustus 2020 Blog

Goede vraag! Vaak denken we bij een nieuwbouwproject aan een braakliggend stuk grond. In de meeste gevallen is het natuurlijk zo dat nieuwbouw wordt uitgevoerd op een stuk grond buiten de bestaande bebouwing, waar meerdere nieuwbouwwoningen tegelijk worden gebouwd. U kiest in dat geval in eerste instantie een locatie uit, om daarna naar de woning zelf te kijken. In dat geval zijn sloopkosten natuurlijk niet aan de orde en zullen ze vanzelfsprekend niet onder de aanneemsom vallen.

Anders wordt het, wanneer u een bestaande woning (eigen of gekocht) laat slopen om er een nieuwbouwwoning voor terug te plaatsen. In dat geval komen er vanzelfsprekend extra kosten voor de sloop van het bestaande pand en vaak ook voor het bouwklaar maken van de grond.

Vallen al die sloopkosten dan altijd onder de aanneemsom? Dat hangt er vanaf hoe de afspraken gemaakt zijn. In het verleden was het wettelijk vastgelegd, welke kosten onder de aanneemsom vielen (NEN2699). Dit is gebaseerd op een zogeheten traditioneel ontwerpproces, waarbij iedere partij zijn / haar eigen deel met bijbehorende kosten afwikkelde.

Steeds vaker kiest men voor 1 partij die alle zaken afhandelt. Zo werken we ook bij Bouwbedrijf Lichtenberg. We vinden het belangrijk dat u 1 aanspreekpunt heeft en vooraf een duidelijk overzicht krijgt van de uit te voeren werkzaamheden met bijbehorende kosten. Wij zullen als aannemer van het project dan ook 1 totale aanneemsom opgeven, waarbij de eventuele sloopkosten ook zijn meegenomen. Uw voordeel daarbij is dat we een duidelijke en strakke prijs kunnen bieden én dat we gegarandeerd met de beste vaklui samenwerken.

Meer weten over de aanneemsom, sloopkosten of alle andere kosten en werkzaamheden die komen kijken bij het bouwen van uw droomwoning? Neem dan gerust contact met ons op. We ontmoeten u graag in onze showroom in Rijssen!