Inspiratiegids
Inspiratiegids

Huis bouwen kosten

“De kosten van een eigen huis bouwen zijn afhankelijk van de grootte, de afwerking buiten en de afwerking van het interieur van het te bouwen huis. Wij kunnen de woning casco opleveren, maar ook compleet met vloer- en wandafwerking, keuken en tuin. De kosten gerekend per m3 liggen dan ook aanzienlijk uit elkaar, zo kunnen de bouwkosten verschillen van €250,- tot wel €600,- per m3.

Huis bouwen: kosten kunnen verschillen

Hoe groter het te bouwen huis is, hoe lager de bouwkosten per m3 worden. Dit komt doordat verhoudingsgewijs de duurdere ruimtes, zoals de badkamer, over meerdere te bouwen m3 worden verdeeld. Verder zijn de gemiddelde bouwkosten bij laagbouw (1 bouwlaag) duurder dan als er hoger wordt gebouwd. Dit komt doordat je veel fundering en een groter dak nodig hebt voor een beperkt aantal bouw m3. Ook de vorm van het huis heeft invloed op de bouwkosten. Zo zal de prijs hoger liggen indien je een langwerpig huis bouwt dan wanneer je een compact, vierkant huis bouwt. Dit komt dan weer doordat je meer buitengevels voor een langwerpig huis nodig hebt ten opzichte van de te bouwen m3.

In het ontwerpproces kunnen onze adviseurs u goed adviseren over de bouwkosten, zodat uw wensen maximaal kunnen worden verwerkt binnen het beschikbare budget. In deze fase kunt u direct bepalen waar de prioriteiten voor u liggen, zodat u zelf kunt beslissen hoe u uw budget besteedt aan het ontwerp.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de bouwkosten. Onze adviseurs maken vrijblijvend een raming van de kosten die bij het bouwen van een villa voorkomen en zullen deze met u doornemen.”

Maak een afspraak