Inspiratiegids
Inspiratiegids

Huis bouwen bouwkavel

Een huis bouwen, maar hoe vind ik een geschikte bouwkavel?

Een eerste vereiste voordat begonnen kan worden met een huis bouwen is natuurlijk een geschikte bouwkavel, want een droomhuis verdient een plek waar de woning het best tot zijn recht komt. Het is belangrijk om goed na te denken waar de bouwkavel aan moet voldoen, aangezien u een groot deel van uw leven op die plek zult gaan doorbrengen. Maar hoe vindt u een bouwkavel voor een huis bouwen en waar moet u op letten tijdens de zoektocht?

De locatie

De locatie van de bouwkavel is misschien wel het belangrijkste aspect van een huis bouwen, met andere woorden, waar moet de kavel liggen? Wilt u graag dichtbij voorzieningen wonen zoals winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden? Dan is een kavel in of in de buurt van een grotere stad wenselijk. Wilt u juist privacy en rust? Dan is een kavel buitenaf, ver van de bewoonde wereld de juiste locatie. Houdt u van de natuur en de bossen? Dan is een bouwkavel tussen het groen de beste optie. Dit soort vragen zullen op uw pad komen en dienen overwogen te worden. U kunt tenslotte uw huis nog veranderen, maar de locatie blijft zoals die is.

En nu een bouwkavel vinden

Het vinden van een bouwkavel kan op verschillende manieren. U kunt een beroep doen op uw lokale makelaar. Zij beschikken meestal over een aanbod van bestaande bouwkavels, of weten waar ze gaan komen. Particulieren bieden ook steeds vaker bouwkavels aan, met name in het buitengebied waar boeren die hun bedrijfsvoering hebben beëindigd hun land of zelf boerderij aanbieden. Daarnaast kunt u ook naar de gemeente stappen waar u graag een bouwkavel zou willen bemachtigen. De gemeente is de uitgevende partij van kavels voor nieuwbouwprojecten.

Afbeelding plattegrond Zeist

Het is de 21e eeuw, waarin het internet ook een grote rol speelt. Op internet zijn verschillende websites te vinden waar kavels worden aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan funda.nl, of bouwkavelsonline.nl.

Twijfelt u aan de geschiktheid van uw bouwkavel voor een huis bouwen, heeft u vragen over de bouweisen van de kavel, of wilt u meer advies aangaande het kopen van een bouwkavel? Neemt u dan gerust contact met ons op. Tijdens het gesprek zullen wij samen met u kijken of de kavel(s) die u op het oog heeft geschikt zijn voor het bouwen van het huis van uw dromen.

Maak een afspraak