Inspiratiegids
Inspiratiegids

Bouwstijlen villa bouwen

“Er zijn veel verschillende bouwstijlen waar u voor kunt kiezen. Maar welke stijl spreekt u het meest aan? Samen met uw wensen en de creativiteit van onze architect, realiseert Bouwbedrijf Lichtenberg het bouwen van uw eigen huis in elke gewenste stijl!

Landelijke stijl

Een landelijke bouwstijl moet de sfeer uitstralen van authenticiteit en het buitenleven. Deze bouwstijl wordt gekenmerkt door gekeimd metselwerk, een rieten kap, en oog voor details, zoals gemetselde raamdorpels. Daarnaast wordt er ook rijkelijk gebruik gemaakt van hout, wat ook zichtbaar blijft. Het hout in de nok wordt veelal donker gebeitst, wat mooi afsteekt bij het metselwerk. Op deze manier weet de architect een huis te ontwerpen waarin het lijkt alsof de tijd even heeft stilgestaan.

Klassieke stijl

Voor het bouwen van een huis in een klassieke stijl heeft de architect zich laten inspireren op de herenhuizen uit de 18e en 19e eeuw. De huizen hebben een statige en elegante uitstraling, en zijn veelal een toonbeeld van weelde en rijkdom. Bovendien speelt bij een klassieke stijl symmetrie een belangrijke factor. Verder zijn onze klassieke huizen vaak te herkennen aan de houten raamluiken.

Moderne stijl

Tot slot de moderne bouwstijl. Een modern ontwerp wordt nog wel eens bestempeld als saai en kaal, maar een moderne stijl kan juist heel spannend ogen. Bij het bouwen van een modern huis zijn strakke lijnen en het gebruik van glas veelvoorkomende stijlelementen. Verder is een moderne woning te herkennen aan gestukadoorde buitenmuren, natuurstenen raam- en onderdorpels, vlakke dakpannen, en donker kleurige kozijnen. Daarnaast is het bouwen van een modern huis uitstekend te combineren met elementen uit de landelijke of klassieke bouwstijl.

Als u nog niet overtuigd bent welke stijl het beste bij u past, laten onze villa’s dat dan voor u doen of vraag hier een gratis brochure aan!”

Maak een afspraak