Inspiratiegids
Inspiratiegids

De verschillende huisstijlen voor een eigen huis

De verschillende huisstijlen voor een eigen huis

Bij het bouwen van een eigen huis zijn de keuzes haast onbeperkt. Veel opties zijn afhankelijk van uw eigen smaak en de mogelijkheden van een perceel. Wanneer u erover denkt, of er zelfs al uit bent dat u een eigen huis wilt bouwen, is de stijl belangrijk. Van daaruit bouw je verder aan je eigen huis. Daarbij blijven eigen smaak en stijl natuurlijk voorop staan. Vandaag zetten we verschillende stijlen voor u op een rijtje. Zo kunt u kiezen voor een Amerikaanse of Engelse stijl, de statige jaren 30 stijl, een landelijke stijl of voor een zogenaamde schuurwoning.

Amerikaanse stijl

We beginnen met een eigen huis in Amerikaanse stijl. Ook wel te omschrijven als ‘net als in de film’. We hebben er al snel een beeld bij: mooie houten uitstraling, vaak een diepe veranda rondom het huis en natuurlijk zijn ze groots. Daarbij wordt er eerder in de breedte dan in de hoogte gebouwd. Contrasterende dakkapellen en een hoofdingang die de aandacht trekt maken de Amerikaanse bouwstijl af.

Engelse stijl

Bij de Engelse stijl denken we al snel aan een romantische cottage, opgebouwd uit robuuste stenen en klei. Vaak worden ze uitgevoerd in zachte aardetinten. Deze Engelse stijl past beter op het platteland, of in ieder geval met ruimte om je prachtige villa, dan midden in de stad. Deze bouwstijl komt oorspronkelijk uit begin 19e eeuw en heeft dus enorm veel sfeer.

Jaren 30 stijl

Een typisch jaren 30 huis heeft een klassieke uitstraling en veel horizontale lijnen. Het doet denken aan een monumentaal herenhuis, maar dan voorzien van alle gemakken van een hedendaagse villa. Een huis in jaren 30 stijl heeft klasse en stijl. Daarbij wordt veel aandacht aan de details besteed, zoals roedes op de ramen en luxe gevelstenen.

Landelijke stijl

Een landelijke stijl, de naam zegt het al, doet denken aan het buitenleven. Geïnspireerd door knusse woonboerderijen, met een rustieke sfeer en veel gebruik van natuurlijke materialen. Natuurlijk hoort bij een landelijke stijl de ruimte van een grote woonkeuken, met uitzicht op de prachtige tuin. Maar ook een open haard en rieten dak kunnen haast niet ontbreken.

Schuurwoning

De schuurwoning is een populaire stijl en lijkt te passen bij deze tijd. Bij de bouw van een schuurwoning wordt niet alleen in uiterlijk rekening gehouden met de omgeving, maar deze wordt ook vaak energiezuinig en met gebruik van landelijke materialen gebouwd. Een schuurwoning is modern, vaak voorzien van veel glas en lichtinval en biedt veel mogelijkheid tot eigen (smaak)inbreng.

Binnen deze stijlen zijn nog zoveel mogelijkheden te bieden! Daarom zullen we de komende tijd elke stijl nog verder toelichten in een eigen blog.

Maak een afspraak