Inspiratiegids
Inspiratiegids

Huis bouwen

Huis bouwen? Waar moet u aan denken?

U denkt erover om uw eigen huis te gaan bouwen. Misschien heeft u al een compleet plan of beeld klaarliggen, of bent u op dit moment eerst aan het inventariseren welke mogelijkheden de bouw van een eigen woning u biedt. In welke fase u ook zit, Bouwbedrijf Lichtenberg is dé partner voor u om samen dit project aan te gaan. Bouwbedrijf Lichtenberg is al sinds 1935 actief in de woningbouw. We combineren kennis, ervaring en Twentse nuchterheid. Bouwbedrijf Lichtenberg staat voor luxe ontwerpen en traditioneel en ambachtelijk vakmanschap. Samen met u zetten we uw ideeën en dromen om in het gewenste eindresultaat: uw eigen unieke droomwoning waar u nog jaren woonplezier van zult beleven.

Tot in de puntjes

Er komt nogal wat kijken bij de bouw van een eigen huis. Misschien schrikt het u af, of heeft u eigenlijk geen idee waar u allemaal op moet letten. Dan is Bouwbedrijf Lichtenberg de juiste partner voor u. Wij werken met een 10-stappenplan, waarbij we u van idee tot eindresultaat stap voor stap begeleiden. Aan de ene kant nemen wij u het werk en de zorgen uit handen, aan de andere kant bent u ervan verzekerd dat we u van alle belangrijke details op de hoogte houden. Daarbij heeft u tijdens het hele traject 1 aanspreekpartner, zodat de lijntjes kort blijven.

In het kort uw eigen huis bouwen

We beginnen natuurlijk met een uitgebreide kennismaking en een lekkere bak koffie. Daarbij vinden we het belangrijk dat we een goed beeld krijgen van uzelf en uw woonwensen. We kunnen u wat voorbeelden laten zien van door ons gebouwde huizen, van woonboerderijen tot strakke herenhuizen en luxe villa’s. Daarbij krijgt u niet alleen een beeld van onze bouwstijl, maar ook van de uitgebreide mogelijkheden die we u bieden. Wilt u liever eerst thuis rustig de mogelijkheden bekijken? Vraag dan gratis onze inspiratie brochure aan. Daarin zetten we alle belangrijke info en opties voor u op een rijtje.

Wist u dat wij een eigen werkplaats hebben? Daar ziet u duidelijk onze gedegen Twentse roots en vakmanschap terug. Komt u rustig eens langs om te ontdekken wat ‘traditioneel bouwen’ voor ons en daarmee voor u betekent.

Huis bouwen samen met Bouwbedrijf Lichtenberg. Dat is een huis bouwen zonder zorgen.

De schets

Wanneer ons beeld van uw wensen compleet is gaat onze huisarchitect aan de slag. Hij maakt een eerste ontwerp op basis van uw ideeën en voorstellen. Vanuit deze schets komt u telkens een stapje dichter bij uw uiteindelijke droomwoning. Het bouwen van uw eigen huis is dichterbij dan u denkt!

Wanneer we het beeld van uw toekomstige woning duidelijk hebben, kunnen wij ook de kosten voor u op papier zetten. Pas wanneer u tevreden bent over het ontwerp en de prijs is de volgende stap een overeenkomst en bijbehorende gedetailleerde tekening. U kunt na gaan denken over zaken als steensoort, raampartijen, kleuren, het soort dak.
Alle onderwerpen worden besproken, zodat aan het eind van de rit uw droomhuis tot in de puntjes voldoet aan uw wensen en verwachtingen. Aan de hand van deze opties wordt de uiteindelijke prijsafspraak en overeenkomst opgemaakt.

De bouwstenen

Daarna volgt een belangrijke stap: de materialen. Bouwbedrijf Lichtenberg staat voor kwaliteit, vakmanschap en eerlijke afspraken. Dat verwachten we natuurlijk ook van onze leveranciers. U kunt er dan ook vanuit gaan dat al onze bouwpartners dezelfde hoogkwalitatieve standaards hanteren als wij.

PS: een huis is natuurlijk pas af, wanneer het interieur en de tuin net zo mooi zijn als uw woning. Daarom bieden we u de mogelijkheid om samen met onze binnenhuis- en tuinarchitect de puntjes op de i te zetten.

Voor we aan de werkelijke bouw beginnen, worden alle afspraken verwerkt in gedetailleerde (uitvoerings)tekeningen, ook wel bestek genoemd. Dit garandeert u en ons dat uw woonwensen tot in detail werkelijkheid worden. Bij deze fase horen ook een keur aan afspraken met diverse instanties, waaronder de gemeente. Daarin fungeert Bouwbedrijf Lichtenberg als uw tussenpersoon. Dit voorkomt dat u constant met verschillende mensen in gesprek moet om allerlei afspraken te maken.

De Bouw van uw eigen huis

Wanneer alle afspraken gemaakt zijn en alle details besproken, kunnen we écht aan de slag. Onze ervaren bouwvakkers, metselaars en timmerlui gaan aan het werk met uw traditioneel gebouwde droomhuis!
Stap voor stap ziet u uw woning tot stand komen. Alle punten waar zolang over gedroomd en gesproken is, worden werkelijkheid. Van fundering tot muren tot het bereiken van het hoogste punt… tot aan de werkelijke oplevering. We overhandigen u de sleutel, waarmee uw droomwoning werkelijkheid wordt.

Let op: Bouwbedrijf Lichtenberg staat voor kwaliteit en daar geloven we in. Daarom geven we u de mogelijkheid om de oplevering met Vereniging Eigen Huis plaats te laten vinden. Mocht u dit wensen, nemen wij de kosten vanzelfsprekend voor onze rekening. Ook na oplevering zijn we niet direct uit beeld. De eerste drie maanden heeft u de tijd
om uw woning in alle rust te bekijken, en waar nodig eventuele kleine opleverpunten aan ons door te geven.

Heeft u even tijd? Bekijk dan onze video waarin onze 10 stappen naar de bouw van uw droomhuis zijn samengevat.

Maak een afspraak