Inspiratiegids
Inspiratiegids

Waarom rekenen bouwbedrijven met algemene kosten

Waarom rekenen bouwbedrijven met algemene kosten

22 juni 2020 Blog

Wanneer u in de wereld van bouwbedrijven terecht komt, is dat het begin van veel bijzondere termen. Algemene kosten is er een. Wanneer u bezig bent met de bouw van een eigen villa, dan komt deze term al snel voorbij. Wij vertellen meer over het wat en waarom.

Bij het bouwen van uw eigen droomwoning komt waarschijnlijk veel meer kijken dan u gedacht had. Of u nu aan het oriënteren bent en via Google op onze website terecht kwam, of misschien bouwen we al samen aan uw prachtige villa. Hoe dan ook, de lijst met termen, regels en afspraken is groot.

Dit keer lichten we het onderdeel Algemene Kosten toe, en waarom bouwbedrijven dit rekenen.

Algemene Kosten

Allereerst: wat zijn Algemene kosten? De Algemene Kosten van een bouwproject wordt berekend door een percentage van de totale kosten te reserveren. Hiervan worden die kosten betaald, die binnen het project onzichtbaar zijn, maar wel degelijk noodzakelijk. Het zijn kosten die niet aan 1 project gehangen kunnen worden, maar wel voor ieder project belangrijk zijn. Denk aan huisvesting, bankkosten en verzekeringen. Dit percentage is gemiddeld 7%, maar kan verschillen! Het is dus belangrijk om dit vooraf duidelijk te bespreken. Bouwbedrijf Lichtenberg is vanaf het eerste moment duidelijk én transparant over alle kosten die bij het bouwen van uw villa komen kijken.

Let op: Algemene Kosten moeten niet verward worden met de Algemene Bouwplaats Kosten. Dit zijn kosten die verwijzen naar onder andere personeel en transport; kosten die per project worden gemaakt.

Het blijft ingewikkeld. Wilt u nu meer weten over de bouw van uw eigen droomhuis, over alle termen en details die daarbij komen kijken? Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Bouwbedrijf Lichtenberg? Kom dan gerust eens langs in onze showroom. De koffie staat klaar!