Inspiratiegids
Inspiratiegids

Vloerverwarming

Vloerverwarming

17 mei 2016 Blog

Vloerverwarming is één van de manieren om een huis van warmte te voorzien. De warme lucht stijgt zeer langzaam naar boven, waardoor de warmte in alle vertrekken van de woning optimaal wordt verdeeld. Hierdoor vallen de stookkosten doorgaans lager uit in vergelijking met traditionele warmtebronnen. Doordat de warmte van onderaf komt, heeft vloerverwarming een ideale temperatuuropbouw: een vloertemperatuur van circa 24 o C, op schouderhoogte 20 o C en 18 o C op plafondhoogte. Lekkere warme voeten dus! Daarnaast biedt vloerverwarming nog een bijkomend voordeel, er zijn namelijk geen ontsierende radiatoren meer in de woning aanwezig of in het oog springende leidingen langs de wanden.

Hoe wordt vloerverwarming aangelegd

Als de dragende vloer en alle muren geplaatst zijn kan er begonnen worden met de aanleg van de vloerverwarming. Allereerst wordt er reflectiefolie aangebracht om straling naar beneden tegen te gaan. Langs de wanden wordt randisolatie aangelegd om het warmteverlies naar de wanden te voorkomen en om ruimte te laten voor het werken van de vloer, waardoor krimpscheuren geminimaliseerd worden. Vervolgens worden de draadmatten of netten geplaatst waar uiteindelijk de kunststof buizen op worden bevestigd in een soort slakkenhuispatroon. De laatste stap in het aanleggen is de storten van de cementdekvloer. De verwarmingsbuizen worden aangesloten op een verdeler die, zoals de naam al doet vermoeden, het water verdeelt over de verschillende compartimenten van het systeem.

De voordelen op een rij

Vloerverwarming huis bouwenVloerverwarming biedt veel comfort bij het verwarmen van een huis en bij een nieuwbouwproject is het ook snel en makkelijk aan te leggen. Tot slot nog even de voordelen van vloerverwarming op een rij:

  • Optimale warmteverdeling;
  • Ideale temperatuuropbouw;
  • Energiezuinige warmtebron (besparing 10-20%);
  • Minimale lucht- en stofcirculatie;
  • Geen radiatoren of in het oog springende leidingen in de woning.

Meer weten over vloerverwarming? Neem dan contact met ons op en vraag naar één van onze verkoopadviseurs.