Inspiratiegids
Inspiratiegids

Vloerverwarming voor uw villa,  de voordelen

De Romeinen hadden het al: vloerverwarming. Door warme lucht in een lege ruimte onder de vloer te laten stromen, zaten zij er al warmpjes bij. Ook tegenwoordig bestaat er veel belangstelling voor vloerverwarming vanwege de vele voordelen ervan. Voor we daaraan toe komen, buigen we ons eerst over de vraag wat vloerverwarming precies is.

Wat is vloerverwarming?

Simpel gezegd is vloerverwarming verwarming die in de vloer is ingebouwd. Je hebt vloerverwarming in verschillende soorten en maten, waarbij grofweg een indeling wordt gemaakt in systemen die elektrisch of met warm water werken. Kenmerkend voor optimaal functionerende vloerverwarming is dat de vloer een egaal oppervlak heeft. De warmteafgifte wordt hierdoor gelijkmatig over de gehele vloer verdeeld. En zo is het in het betreffende vertrek overal even warm. De vloerverwarming wordt in veel gevallen met een thermostaat geregeld. Dit kan handmatig, maar bij een elektronische thermostaat kan de vloerverwarming ook worden geprogrammeerd. Vloerverwarming is een goed alternatief voor centrale verwarming, met name als het te verwarmen oppervlak groot genoeg is. De effectiviteit van vloerwarming is onder meer afhankelijk van de temperatuur van de lucht in het vertrek, de temperatuur van de vloer zelf, de vloerdikte en het vloertype. Overigens kun je niet alleen vloerverwarming, maar ook wandverwarming en plafondverwarming in je huis bouwen.

De voordelen van vloerverwarming voor uw villa

Vloerverwarming zorgt ervoor dat je ook in de winter met bloten voeten door je huis kunt lopen. Maar daarnaast zijn er nog meer voordelen. Wat bijvoorbeeld ook belangrijk is, is dat de energierekening laag kan blijven omdat de ruimte met een lagere luchttemperatuur kan worden verwarmd. En ook esthetisch gezien heeft vloerverwarming zo zijn voordelen. Immers, door vloerverwarming zijn radiatoren in het algemeen overbodig en kunnen zij uit het zicht verdwijnen, wat direct ook weer ruimtewinst oplevert.

Vloerverwarming in uw villa

Wilt u ook graag vloerverwarming in uw huis? En laat u een huis bouwen? Of een villa ontwerpen? Dan zal doorgaans de aanleg van vloerverwarming in het ontwerp mee worden genomen. Bij een reeds bestaand huis zullen de leidingen in de vloer moeten worden gelegd. Laat u over de mogelijkheden voor uw huis goed informeren door onze deskundigen. Wij beschikken over alle benodigde expertise om uw huis snel en voordelig van vloerverwarming te voorzien.

Beschikt u eenmaal over vloerverwarming, wees u er dan van bewust dat bijvoorbeeld tapijt en andere door u zelf aangebrachte vloerisolatie de warmteafgifte kan beperken.

Bent u inmiddels enthousiast geworden over de mogelijkheden van vloerverwarming voor uw huis? Dan staan wij graag voor u klaar om u van dienst te zijn. Van een nieuw huis bouwen (in elke soort, maat of ontwerp) tot onderhoud of bouw van bijvoorbeeld een rietgedekt huis of rietgedekte villa.  Van villa bouw tot villa ontwerpen. En van elke aanpassing in uw bestaande woning of in uw nieuwe paleisje: Bouwbedrijf Lichtenberg heeft een antwoord op elke bouwvraag!

vloerverwarming voor uw villa, de voordelen, woonkamer
vloerverwarming voor uw villa, de voordelen keuken
Maak een afspraak