Inspiratiegids
Inspiratiegids

Wat bij een villa bouwen niet mag ontbreken

Wat bij een villa bouwen niet mag ontbreken

14 juni 2016 Blog, Twee onder een kap

Gaat u een villa bouwen, dan mag een zwembad natuurlijk niet ontbreken. Want als u dan toch over de financiële mogelijkheden beschikt, is het buitengewoon aangenaam als u in de zomer in uw eigen tuin een frisse duik kunt nemen. Het meest logisch lijkt een zwembad buitenshuis, maar ook het laten bouwen van een zwembad binnenshuis behoort tot de mogelijkheden. Als uw villa maar groot genoeg is. “Maar hoe realiseer ik een zwembad? Ga ik die zelf bouwen? En als ik dat doe, waar moet ik allemaal rekening mee houden?”

Binnen- of buitenzwembad

De eerste en tevens ook meest relevante vraag is of u het zwembad binnen of buiten wilt hebben. Gaat u een villa bouwen en u wilt graag binnenshuis een zwembad, houd hier tijdens de bouw dan rekening mee. U zou er echter ook een combinatie van kunnen maken, namelijk een buitenbad bij u in de tuin. Hoe dan ook, voor het bouwen van een zwembad bestaat er een soort stappenplan. Hierdoor weet u globaal wat de volgorde van de werkzaamheden is. In het kort vermelden we hieronder dit stappenplan:

  • Graafwerkzaamheden
  • Storten van de betonvloer
  • Optrekken van de zwembadwand
  • Aanbrengen van folie
  • Plaatsen van filterinstallatie
  • Plaatsen randtegels
  • Eventueel aanvullen van grond

Stel u zelf de vraag of u deze pittige klus zelf wilt gaan klaren. Het is niet onlogisch als u ervoor kiest dit uit te besteden aan een erkend bouwbedrijf. Binnen Bouwbedrijf Lichtenberg hebben onze verkoopadviseurs de expertise om u te kunnen raadplegen voor het uitvoeren van het gehele project. Een villa bouwen – al dan niet voorzien van een zwembad – is voor hen in principe dagelijkse kost. Realiseer u echter wel dat nadat de bouw van het zwembad is afgerond, het bad gedurende het jaar wel om onderhoud vraagt. Daar gaan we in onderstaande alinea iets dieper op in.

Een villa bouwen met zwembad – het onderhoud

Een zwembad laten bouwen is het probleem niet. Althans, als u over de juiste hoeveelheid geld beschikt. Maar na de bouw zult u zelf ook de handen uit de mouwen moeten steken. U ontkomt namelijk niet aan het onderhoud van het zwembad. Een villa bouwen in combinatie met een zwembad is natuurlijk leuk, maar u moet wel weten hoeveel onderhoud het vraagt. We geven u twee belangrijke aspecten waarmee u rekening dient te houden:
1. Goed onderhoud begint reeds bij de aanleg van het zwembad – Houd tijdens de aanleg rekening met de omliggende beplanting. Sommige bomen geven nu eenmaal meer ‘rommel’ dan andere bomen. U kunt zowel de beplanting als de ligging van het zwembad erop aanpassen.
2. Desinfecteren en zorgen voor een goede waterbalans – Het onderhoud van een zwembad is meer dan slechts af en toe de bladeren eruit scheppen. Het is daarom belangrijk dat u het water op de juiste tijden desinfecteert. Op deze wijze realiseert u een correcte waterbalans. Een binnenbad vraagt om onderhoud gedurende het hele jaar. Voor een buitenbad is dit slechts noodzakelijk gedurende het zwemseizoen.

Een villa bouwen met zwembad