Inspiratiegids
Inspiratiegids

Uw eigen villa bouwen in jaren 30 stijl

Het is een populaire woonstijl: de jaren 30 woning. En dat kan origineel, maar natuurlijk ook nieuwgebouwd, voorzien van alle moderne gemakken, maar met de looks uit de stijlvolle jaren 30. Laten we bij Lichtenberg nou expert zijn in het bouwen van deze prachtige villa’s met herenhuis details.

Een jaren 30 woning valt op. Het straalt klasse uit en heeft karakteristieke eigenschappen. In de jaren ’30 van de vorige eeuw begon de luxe van huishoudelijke apparaten en comfort in huis toe te nemen. Ook is er dankzij de industrialisering steeds meer mogelijk in de bouw van de woningen in die periode. De insteek van toen blijft: meer ruimte, meer lucht en meer licht in huis. In de huidige jaren 30 villa’s zijn deze prachtige details behouden gebleven en gecombineerd met de huidige ontwikkelingen, mogelijkheden en materialen.

It’s all in the details

Maar wat maakt een jaren 30 woning tot een jaren 30 woning? Denk aan de strakke horizontale lijnen, de hoge herenhuisstijl. Voorzien van een prachtige erker, het liefst met glas-in-lood details in de vensters. Een ronde voordeur voorzien van een luifel. Details in het metselwerk wordt gecombineerd met prachtige contrasterende natuur- of bakstenen. Wat ook opvalt is het gebruik van ambachtelijke materialen en natuurlijk de nadruk op de prachtige hoge ramen.

En binnen? Ook in het interieur kan de jaren 30 stijl prachtig worden doorgetrokken. Wat denkt u van gedetailleerde ensuite deuren tussen de voor- en de woonkamer of de kamer en de gezellige woonkeuken? Zo creëert u eenvoudig en snel een grote ruimte, maar ook een afscheiding waarmee er een romantische en sfeervolle kamer ontstaat.

Denk in de keuken of badkamer eens aan de bekende zwart-wit geblokte tegelvloer of een granieten vloer. Met die prachtige opstaande rand in contrasterende tint. Vanzelfsprekend voorzien van vloerverwarming, om sfeer en comfort optimaal te combineren. Of leg deze vloer (door) in de hal, waarmee direct bij binnenkomst de jaren 30 stijl zichtbaar wordt in uw interieur.
Het mooie en grote voordeel van het bouwen van uw eigen jaren 30 droomvilla, is dat u zelf vanaf het eerste moment inspraak hebt in het uiterlijk en de indeling van uw woning. Zo ontwerpen en bouwen we samen met u het huis van uw dromen. Meer weten? Kom gerust langs voor een kop koffie en een oriënterend gesprek.

Maak een afspraak