Inspiratiegids
Inspiratiegids

Stap voor stap uw droomhuis bouwen

Stap voor stap uw droomhuis bouwen

Het begint bij een droom: het bouwen van uw eigen villa is vaak iets dat al jaren in dromen en gesprekken leeft. Misschien bent u al zover dat u uw nieuwe villa tot in de details hebt bedacht. Of bent aan het oriënteren binnen de wereld van villabouw. Wij lopen de verschillende stappen graag met u door.

 

Het begint allemaal met een kennismakingsgesprek. Dat vindt meestal plaats in onze sfeervolle ontvangstruimte in Rijssen, waarbij we de koffie en krentenwegge natuurlijk niet vergeten. Tijdens dat gesprek vormen we samen een goed beeld van de woning die u in gedachten heeft. Een combinatie van uw wensen en onze ervaring. Ook kunt u een kijkje nemen in de werkplaats, waar traditioneel bouwen zichtbaar wordt. Inspiratie vind u hier, bij onze eerder gerealiseerde villa’s.

 

Naar aanleiding van het beeld dat uit dit gesprek komt, gaat onze ervaren huisarchitect aan de slag met een eerste schets. In deze fase is er nog alle mogelijkheid tot aanpassingen en veranderingen. Zo werken we stap voor stap naar de realisatie van uw droomhuis toe.

 

Wanneer in deze tekening uw wensen en de mogelijkheden zijn verwerkt, en vooral: wanneer u tevreden bent, zullen wij een richtprijs opstellen. Daarin nemen we alle bijkomende kosten mee, zodat u niet halverwege voor verrassingen komt te staan. Indien deze richtprijs én onze manier van traditioneel bouwen voldoen aan uw verwachtingen, stellen we een samenwerkingsovereenkomst op. Daarbij hoort een gedetailleerde bouwtekening en bijbehorende begroting, waarin alles wat al besproken is wordt verwerkt. Hierbij krijgt u al een heel mooi beeld van het eindresultaat. Is ook de begroting akkoord, dan tekenen we samen een aannemingsovereenkomst. Hierin staan voor u en voor ons alle rechten en plichten vermeld.

 

Alle details staan op papier. Dan wordt het tijd voor, jawel, nieuwe keuzes. 😉 Bij een nieuwgebouwde villa, vooral traditioneel gebouwd, hoort natuurlijk een perfect interieur en tuin. Dit maakt de uitstraling van uw villa nog sterker. Ook daarvoor denken we met u mee. We werken daarom alleen samen met streng geselecteerde bouwpartners. Ook bieden we de kennis en kunde van onze eigen binnenhuisarchitect en tuinarchitect. Voor de puntjes op de i.

 

En dan is het tijd voor zaken: de bestekfase. We werken de uitvoerings- en detailtekeningen waarmee we alle details binnen de bouw van uw villa communiceren. Daarnaast nemen we u alle rompslomp rondom de vergunningen uit handen. Ten slotte: om te voorkomen dat u telkens met andere partijen om tafel moet, fungeren wij als tussenpersoon.

 

En dan is het zover! De bouw gaat daadwerkelijk beginnen. Tijdens deze hele bouw, van fundament tot de vlag in de nok, houden wij u constant van alles op de hoogte. Deze onder architectuur gebouwde villa is úw droomvilla, waar wij als Bouwbedrijf Lichtenberg met trots aan werken. Om alle afspraken te garanderen en omdat wij staan voor onze beloften en producten, werken we samen met Vereniging Eigen Huis. Zij begeleiden u tijdens en na de oplevering. Tot 3 maanden na de oplevering heeft u de tijd om eventuele opleverpunten aan te geven, zodat wij deze kunnen oplossen. Dan rest ons niets anders dan u enorm veel woonplezier te wensen in uw eigen ontworpen droomvilla!

 

Op onze website hebben we een stappenplan voor u samengesteld, waar bovenstaande bouwstappen uitgebreid worden besproken. In deze film ziet u hoe het er in de praktijk uitziet. We ontmoeten u graag!

Maak een afspraak