Inspiratiegids
Inspiratiegids

Stadsvilla tussen het groen

Ze begonnen op een flatje. Daarna woonden ze ruim tien jaar in een tussenhuis. Hun wensdroom was een vrijstaand huis op een bosrijke plek. De plek vonden ze. Het huis dat erop stond maakte plaats voor een stadsvilla in dertiger-jaren stijl.

2. Pangedekte villa te Ede

Klant aan het woord

“Het idee om een huis te laten bouwen is ontstaan toen we op zoek gingen naar een bestaand vrijstaand huis. We hebben zo’n dertig bezichtigingen gedaan, maar het huis dat we wilden zat er niet bij. Misschien waren we te kritisch. Eén van de huizen die we bekeken was het huis dat op deze plek stond. Een semi-bungalow uit de jaren vijftig. De makelaar gaf ons tijdens de rondleiding veel tips voor een eventuele verbouwing. Wij zagen er niets in. Maar de plek was prachtig, midden in een mooi groene wijk. Een kavel van ruim twaalfhonderd meter. Ook geschikt om een nieuw huis op te zetten. We hebben toen een bod gedaan, maar dat werd niet geaccepteerd. Eigenlijk waren we het hele verhaal alweer vergeten. Voor de zoveelste keer kregen we een rondleiding in een huis dat te koop stond, ook in deze buurt. Het was niet naar onze zin. We waren langzamerhand moe van het kijken. De verkopende makelaar gaf aan dat er misschien toch nog wel onderhandelingsruimte was, bij de eigenaren van de semi-bungalow, die ons bod hadden afgewezen. We kwamen tot een overeenkomst, onder voorwaarde dat wij het bestaande huis mochten afbreken en van de gemeente toestemming zouden krijgen om te bouwen. De procedure duurde lang. Uiteindelijk kwam het rond. We konden plannen maken voor ons nieuwe huis.”

7. Achtergevel met frans balkon

Ontwerpfase

“In het eerste ontwerp waren veel erkers getekend. Die wilden we niet. Samen met Bouwbedrijf Lichtenberg hebben we het ontwerp aangepast. Ook de detailleringen zijn in deze fase aan de orde gekomen, zoals de roedeverdeling van de raampartijen. En het idee van een grote schoorsteen kwam naar voren. Verder hebben we goed gekeken welke baksteen en voeg het beste bij de bouwstijl zou passen. We hebben heel wat wijken doorgereden en verschillende huizen bekeken. Het werd een donkerrode steen met een donkere, iets terugliggende voeg. Uiteindelijk werd het ontwerp tot in alle details op papier uitgewerkt.”

6.Linker zijgevel

Kenmerken

Het huis heeft een paar belangrijke kenmerken. De donkerrode baksteen van waalformaat en de donkere keramische dakpannen zijn karakteristiek voor deze bouwstijl. Dat geld ook voor de grote dakoverstekken, verspringende daklijnen en robuuste kozijnen. De markante schoorsteen heeft het pand een heel eigen karakter.

Heeft u na het lezen van deze blog nog vragen, neem dan contact op met één van onze verkoopadviseurs.

Maak een afspraak