Inspiratiegids
Inspiratiegids

Schetsontwerp huis bouwen

Schetsontwerp huis bouwen

22 juni 2012 Blog 0

Eerste prettige eerste kennismaking

Het eerste kennismakingsgesprek kan plaats vinden bij u thuis, op de nieuwe bouwlocatie of in ons bedrijfspand te Rijssen. Onder het genot van een kop koffie mag u net zoveel tijd nemen, als nodig is, om ons uw ideeën te vertellen. Dit kan door middel van een foto uit een vakblad, een voorbeeld van internet, eigen inbreng: alles kan en mag. Daarnaast hebben wij vele schetsontwerpen, die wij samen met u doorlopen ter inspiratie. Op onze beurt stellen wij u een aantal praktische vragen. Zo neemt uw droomhuis bij de ideevorming al snel vaste vormen aan. Na het eerste kennismakingsgesprek krijgt u een rondleiding door de werkplaats en op een bouwterrein. Hierdoor krijgt u een goed beeld van wat Bouwbedrijf Lichtenberg bedoelt met een traditionele bouwstijl.

Schetsontwerp huis bouwen verschillende schetsen

Voorlopig ontwerp

Onze eigen en uiterst ervaren huisarchitect vertaalt uw ideeën voor uw droomhuis in een duidelijke voorlopig ontwerp. Hieraan valt nog van alles te schaven en u ziet al uw suggesties vertaald in een voorlopig ontwerp. Noem het de geboorte van uw huis. Onze architect gaat geheel vrijblijvend voor u aan de slag en bij hem staan al uw woonwensen centraal. Deze woonwensen vormen het ultieme vertrekpunt voor de villa van uw dromen.

Technische omschrijving

De technische omschrijving is de onderlegger van een ontwerp. Bij het eerste kennismakingsgesprek worden de hoofdlijnen van uw droomhuis doorgenomen, hiermee kunnen wij onze technische omschrijving opstellen. De hoofdlijnen zijn: inschatting grootte droomhuis, bouwstijl, uitstraling en indeling.

Richtprijs

Spreekt het schetsontwerp u aan? Dan stelt bouwbedrijf Lichtenberg voor u een richtprijs op. De vraag luidt: is er balans tussen uw wens en het budget? Spreekt onze traditionele, ambachtelijke manier van werken u aan? Zo ja, dan stellen wij samen een samenwerkingsovereenkomst op. Onze architect werkt, in nauwe samenspraak met u, uw droomhuis gedetailleerd uit in een ontwerptekening. Zaken als kleurgebruik en materiaalkeuzes voor de buitenkant van de woning zetten wij dan voor u op een rij.

U kunt rekenen op ons…

Het ontwerp vertalen wij naar een correcte, heldere en zeer gedetailleerde begroting. Ook krijgt u goed inzicht in alle definitieve bouwkosten. Is deze akkoord, dan tekenen wij samen de definitieve Aannemingsovereenkomst. Hierin staan uw en onze rechten en plichten vermeld. Uiteraard blijven wij ook in de praktijk binnen budget en confronteren wij u nooit, tenzij afgesproken, met meerprijzen.

Schetsontwerp huis bouwen rolmaat en tekening

Advisering door bouwpartners

U heeft de ruwbouw van uw woning definitief bepaald? Prima, dan ontvangt u van onze bouwpartners adviezen voor de afbouw van uw woning. Dit zijn specialisten die hun ervaring graag ten dienste stellen van uw project. Omdat er de wereld aan keuze is als het gaat om afbouwproducten, hebben wij ervoor gekozen dit, onder onze regie, door streng geselecteerde bouwpartners te laten uitvoeren.

Wilt u meer informatie over uw eigen huis bouwen?, dan kunt u contact met ons opnemen.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres word niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Geef een reactie