Inspiratiegids
Inspiratiegids

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Politiekeurmerk Veilig Wonen

3 mei 2016 Blog

In uw droomhuis wilt u zich thuis voelen. Onderdeel van het thuisgevoel is hoe veilig iemand zich voelt in zijn eigen woning. Veelal is bij een inbraak de emotionele schade namelijk groter dan de financiële schade. De beveiliging van een woning is dus een belangrijk punt om mee te nemen tijdens het bouwen van een huis. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen tracht de beveiliging van een woning te verbeteren en moet de kans op woninginbraken tot 90% verkleinen.

Huis bouwen met Politiekeurmerk Veilig Wonen certificaat

Om uw woning in aanmerking te laten komen voor het PKVW certificaat, moet de woning aan een aantal eisen voldoen. Tijdens de bouw van het huis wordt hiermee rekening gehouden. De gestelde eisen hebben betrekking op goed zicht op de woning vanuit de openbare ruimte, ramen en deuren moeten van inbraakwerend hang- en sluitwerk worden voorzien en goede verlichting is essentieel. Een uitgebreide omschrijving van alle eisen kunt u lezen in het handboek Politiekeurmerk Veilig Wonen voor Nieuwbouw.

Brandveiligheid

Behalve inbraakwerende maatregelen wordt ook aandacht gegeven aan de brandveiligheid van de woning. Elk jaar vinden er fatale woningbranden plaats met oorzaken zoals explosies, roken of kortsluiting. De rook die ontstaat bij een brand bevat koolmonoxide wat bewusteloosheid bij bewoners veroorzaakt als deze de rook inademen. Door een rookmelder worden aanwezigen tijdig gealarmeerd en zijn ze in staat om de woning veilig te verlaten en de brandweer te waarschuwen.

Voordelen

Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)Tijdens het huis bouwen zijn keuzes over de juiste beveiliging van groot belang omdat dit het thuisgevoel versterkt. Behalve dat het de veiligheid van de bewoners garandeert, draagt het ook bij aan de brandveiligheid. Een huis wat in een wijk staat waarbij rekening wordt gehouden met de eisen van het PKVW, vergroot ook het algemeen woongenot. Bovendien geven verzekeraars korting op de inboedelverzekering, welke kan oplopen tot wel 20%!

Wilt u een huis bouwen waarin u zich helemaal thuis voelt inclusief PKVW certificaat? Neem dan contact met ons op en vraag naar één van onze verkoopadviseurs.