Inspiratiegids
Inspiratiegids

Opleverkeuring rietgedekte villa

Opleverkeuring rietgedekte villa

26 april 2016 Blog

Een rietgedekte villa bouwen – of laten bouwen – is een mooi streven. Een rieten dak geeft toch een exclusieve uitstraling en zal er fantastisch uitzien. Zeker als de zon er zo heerlijk op schijnt, is een rieten dak een lust voor het oog. Maar wat als het regent? Hoe zal het zijn als het werkelijk met bakken uit de lucht komt? Een rieten dak moet elke regenbui kunnen weerstaan. Het is daarom van groot belang dat uw rieten dak van hoogstaande kwaliteit is. Onze vaste rietdekker, Van Wincoop Rietdekkers, is er één die bij de Vakfederatie Rietdekkers hoog in aanzien staat en ten allen tijden voor een perfecte rieten kap zorgt. Maar wilt u toch meer zekerheid dan kunt u altijd kiezen om een opleveringkeuring rietgedekte villa uit te voeren, zodat u ervan verzekerd bent dat uw dak ook bij slecht weer voor bescherming zorgt.

Vakfederatie Rietdekkers

Zoals gezegd moet de kwaliteit van het dak van een rietgedekte villa van optimale kwaliteit zijn. Maar wie heeft de beschikking over de juiste kennis om daarover te oordelen? In Nederland zijn overal instanties voor en dus ook om een opleverkeuring rietgedekte villa te laten uitvoeren. Dit kan bij de Vakfederatie Rietdekkers, een onafhankelijke instantie die beschikt over de juiste kennis en benodigde middelen. De Vakfederatie Rietdekkers zorgt voor een volwaardige keuring en de keurmeester gaat hierbij letterlijk het dak op. Er wordt gecontroleerd of de rietdekker heeft voldaan aan zijn verplichtingen die van een rietdekker verwacht wordt. De bevindingen worden schriftelijk vastgelegd.

Van Wincoop Rietdekkers

Bouwbedrijf Lichtenberg staat voor kwalitatief hoogstaande villa’s, gemeten vanaf de eerste steen tot en met de nok. Daarom heeft er een strenge selectie plaatsgevonden van onderaannemers. Voor het rietdekken heeft Bouwbedrijf Lichtenberg daarom ook gekozen voor Van Wincoop Rietdekkers. Van Wincoop Rietdekkers heeft zich sinds de oprichting in 1979 ontwikkeld tot één van de meest toonaangevende rietdekkers van Nederland. Behalve de realisatie van een rieten dak kunt u er ook terecht voor het onderhoud, zodat uw rieten dak zo lang mogelijk zijn fraaie uitstraling behoudt en u zorgeloos kunt genieten.

Kosten opleverkeuring rietgedekte villa

Als de rietdekkerswerkzaamheden reeds afgerond zijn dan is het aan u om te bepalen of u een opleverkeuring rietgedekte villa gewenst is. Aan zo’n keuring zijn wel kosten verbonden. Voor een keuring waarbij het dak gemaakt is door een erkend rietdekkersbedrijf wordt €483,- all-in excl. BTW (prijspeil datum blog). Echter kunt u genoeg vertrouwen hebben in een rieten dak van Van Wincoop, deze komen moeiteloos door de keuring. Het is aan u om voor uzelf de juiste afweging te maken.