Inspiratiegids
Inspiratiegids

Gezellig open huis december 2015

Gezellig open huis december 2015

22 december 2015 Blog, Twee onder een kap

Deze maand is er weer een open huis geweest, ditmaal te Tienhoven. Met dank aan de bewoners die hun villa hiervoor beschikbaar hebben gesteld heeft Bouwbedrijf Lichtenberg er weer een gezellige en geslaagde dag van weten te maken. De interesse was groots en de bezoekers zeer enthousiast over het mooie ontwerp en het prachtige resultaat.

Schetsontwerp villa te Tienhoven

Schetsontwerp van de villa

Het ontwerpproces begint met een heldere ontwerpopgave. Samen met onze huisarchitect kijken we naar de bestaande en de gewenste situatie en dit wordt vertaald in een ontwerpopdracht. Het perceel is gelegen op een bijzondere locatie, met zowel aan de voor- als aan de achterzijde een fraai uitzicht over het water. De wens was om een echte familievilla te realiseren, binnen de 600 mzoals aangegeven binnen het bestemmingsplan. Hierdoor is een Z-vormige villa ontstaan met een straatgerichte woonkamer, keuken met kookeiland en een eetkamer gesitueerd in de serre aan de achterkant van de woning.

Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers gesitueerd, waarbij de slaapkamer beschikt over een inloopkast en eigen badkamer. Tevens bevindt de werkkamer zich op deze verdieping. Via een vast trap is de zolder toegankelijk. Hier vinden we een logeerkamer en een knus atelier.

Wij danken de bewoners nogmaals voor het beschikbaar stellen van hun nieuwe droomvilla. Samen met de bezoekers kijken we terug op een geslaagde, maar vooral gezellige dag in Tienhoven. In het voorjaar van 2016 zal het volgende open huis georganiseerd worden. Nadere informatie volgt nog, houd hiervoor de website en onze facebook pagina in de gaten.

Het eindresultaat van de villa te Tienhoven.

Open huis te Tienhoven