Inspiratiegids
Inspiratiegids

Kosten van een huis bouwen

Wat zijn de totale kosten voor het bouwen van een huis?

Om een goede prijsberekening te maken is het van belang om een totaaloverzicht te maken van alle kosten. Wij noemen dat een exploitatieopzet van het ontwikkelen van een droomvilla. Al voor aankoop van de kavel, of een kavel met een te slopen woning, gaan wij samen met onze opdrachtgever rekenen of hun te bouwen villa te realiseren is op de beoogde kavel. Wij rekenen in principe terug wat een kavel mag kosten om een droomvilla te bouwen, of om te kijken of de villa te bouwen is die men graag wenst op een kavel die men reeds op het oog heeft.

ARKEY A3: 1955.LIB 01 Schets 1955.DRW

Villa bouwen en de bijkomende kosten…

Nadat onze opdrachtgever heeft aangegeven wat hun programma van eisen is, budget en afwerkingsniveau, kunnen wij een mooi ontwerp maken van de droomvilla. Als de bouwkosten berekend zijn, kijken wij naar de overige kosten die bij het bouwen van een villa om de hoek komen kijken. Dit zijn kosten zoals aankoop kavel, notaris, eventueel grondverbetering, nutsvoorziening, leges, renteverlies en eventueel sloopkosten / bouwrijp maken van de kavel. De kosten voor het aanvragen van een bouwvergunning en de benodigde tekeningen en berekeningen zitten reeds in onze bouwkosten. Omdat wij gespecialiseerd zijn in villa’s bouwen, zijn deze kosten bij ons vaak lager dan bij een BNA architect.

…en de afwerkingskosten.

Als wij de woning opleveren kunnen er nog diverse kosten voor de verhuizing gemaakt moeten worden. Indien wij dit niet voor u verzorgen kunnen dat zijn, haard, vloer- en/of wandafwerking, bestrating, tuin en indien nodig zonwering en eventueel meubilair. Samen met onze opdrachtgever gaan wij hier een realistische kostenberekening voor maken, zodat men hier voldoende budget voor heeft om alles tip top af te werken.

4. Villabouw met tuin ontwerp

Voordelen van een exploitatieopzet van Bouwbedrijf Lichtenberg.

Het grote voordeel van het werken met Bouwbedrijf Lichtenberg is dat wij snel inzichtelijk kunnen maken wat de mogelijkheden zijn binnen het budget van de opdrachtgever. Wij voorkomen hiermee dat men enthousiast het bouwproces in stapt en later blijkt dat men over het budget gaat. Ook zien wij nog geregeld dat men veel kosten maakt in het voortraject en dat later blijkt dat het niet haalbaar is, met de vervelende consequentie dat het hele project niet doorgaat, of men moet opnieuw een aangepast ontwerp indienen bij de gemeente, omdat de droomvilla toch niet te realiseren valt. Hierdoor worden er volgens ons kosten gemaakt die niet noodzakelijk zijn.

Heeft u reeds een bouwkavel? Dan kunnen wij voor u vrijblijvend een ontwerp maken binnen uw budget.

Wilt u meer informatie over budgetteren van de totaalkosten om een villa te bouwen, neem dan contact op met één van onze adviseurs.

Maak een afspraak