Inspiratiegids
Inspiratiegids

Kamer en suite voor uw nieuwbouw villa

Er zijn veel mogelijkheden voor het (her)indelen van een huis in kamers en ruimten. Of het nu gaat om een bestaande woning, een rietgedekt huis of een rietgedekte villa, voor vrijwel alle woonsoorten zijn er talloze varianten mogelijk. De een wil per se van drie kamers op de eerste verdieping vijf slaapkamers maken, terwijl de ander zweert bij een opdeling van de zolder in diverse compartimenten. Ook de woonkamer op de begane grond kan op verschillende wijzen ingedeeld worden. Een optie hiervoor is bijvoorbeeld de ‘kamer en suite’. Dat klinkt goed (en best wel chique), maar wat is dat nu precies? Op die vraag gaan we in dit blog nader in.

Wat is een kamer en suite

Een kamer en suite is een mooie benaming voor een voorkamer en een achterkamer, die beide gescheiden worden door een of twee schuifdeuren. De schuifdeuren zijn vaak verwerkt in kasten. Op die manier ‘verdwijnen’ de schuifdeuren wanneer je ze open doet. De kasten bieden daarbij extra opslagruimte. Ook komt het voor dat de schuifdeuren, in plaats van in kasten, achter muurgedeelten verdwijnen. De schuifdeuren kunnen van diverse materialen gemaakt zijn, maar over het algemeen worden ze nog vaak van hout gemaakt. Al naargelang het ontwerp van de schuifdeuren kan er gekozen worden voor deuren met (veel) glas, zodat je vanuit de ene ruimte zicht hebt op de andere.

De kamer en suite: een korte geschiedenis

Vroeger, en dan hebben we het over een paar honderd jaar geleden, kwam je de kamer en suite veelvuldig tegen in huizen van de gegoede burgerij. Als men toen bijvoorbeeld aan villa bouw begon, dan was de kamer en suite in feite al vaak standaard in het ontwerp opgenomen. In de loop van de jaren breidde deze bouwtrend zich gestaag uit naar andere lagen van de bevolking. Zo werd de kamer en suite uiteindelijk ook in ‘gewonere’ huizen als ook boerderijen gemeengoed. Onder invloed van de wederopbouw na de oorlog verdween de kamer en suite van de tekentafel, maar het fenomeen is inmiddels aan een comeback bezig.

Toepassing van de kamer en suite voor uw villa

Vroeger werd de voorkamer vaak gebruikt als ‘goede’ kamer. Men ontving er vaak (hoog) bezoek of gebruikte de voorkamer voor officiële gelegenheden, zoals een diner met Kerstmis of om een verjaardagsfeest te vieren. In de achterkamer werd meer echt gewoond; als men al niet in de keuken at, dan deed men dat daar. Tegenwoordig gelden er ook andere toepassingen voor de kamer en suite. Te denken valt hierbij aan een extra speelkamer, studeerkamer of zelfs slaapkamer. Uiteraard is het ook mogelijk om meer woonruimte te creëren door middel van het openzetten van de schuifdeuren.

Meer weten over de mogelijkheden van een kamer en suite

In dit blog hebben we de kamer en suite als ook de toepassingen ervan zo goed mogelijk willen omschrijven. Maar er is uiteraard nog veel meer over te vertellen. En we kunnen ons uiteraard ook goed indenken dat u graag meer wilt weten over de mogelijkheden van een kamer en suite voor uw huis. Want een kamer en suite is in vrijwel elke woning in te bouwen, zowel in bestaande huizen als in nieuwbouw. Voor al uw vragen over de kamer en suite kunt u dan ook zeker bij ons terecht. Wij nemen graag de tijd voor u om u uitvoerig te informeren over alles wat er nodig is voor de verwezenlijking van uw droom: een riante en optimaal ingerichte kamer en suite in uw huis. Neem dus gerust contact met ons op, wij praten u graag bij over alle mogelijkheden die er met betrekking tot de kamer en suite zijn!

 

Kamer en suite voor uw nieuwbouw villa

Maak een afspraak