Inspiratiegids
Inspiratiegids

Huis bouwen in één dag

Huis bouwen in één dag

7 oktober 2015 Blog 0

De laatste tijd is het regelmatig in het nieuws – een huis bouwen in één dag. Het klinkt goed. Sterker nog, het is ook goed, mits het gebeurt op een vakkundige en vooral veilige manier. Of het daadwerkelijk zo nuttig is, daar komen we later in dit artikel op terug. Maar los van alle voors en tegens en kritieken en sentimenten die daaraan vastzitten, een huis bouwen in één dag is natuurlijk wél een opmerkelijk fenomeen.

Rijtje huizen

De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen, dat de titel van dit artikel niet helemaal juist is. Alvorens een huis in één dag op de gewenste locatie wordt geplaatst, zijn de meeste elementen reeds in de fabriek vervaardigd en op maat gemaakt. De trappen zijn reeds gefabriceerd, en ook de keuken en de badkamer worden als één hele unit aangeboden. Het gaat zelfs zo ver dat in de voorgefabriceerde wanden de stopcontacten reeds op hun plaats zitten. Maar hoe ze het dan ook bewerkstelligen, een huis bouwen in één dag is best een knappe prestatie. Je zult met vrouw en kinderen maar even een dagje naar De Efteling zijn geweest. Kom je terug en…… staat er plots een rijtje huizen aan de overkant. Dat is best even wennen.

Is het relevant?

De vraag blijft natuurlijk altijd: in hoeverre is het relevant en noodzakelijk om voor deze manier van bouwen te kiezen? Er zullen redenen genoeg zijn om het juist op deze wijze te doen, en het zal ook zeker een behoorlijke kostenbesparing met zich mee brengen. Maar bij de huidige nieuwbouw in Nederland is het nu eenmaal niet gangbaar om slechts prefab woningen te produceren. In negen van de tien gevallen is zo’n snelle oplevering ook helemaal niet vereist. Zonder dit fenomeen te bekritiseren steekt Bouwbedrijf Lichtenberg liever wat méér tijd, energie en aandacht in het bouwen van een huis. Zij geven hun voorkeur aan hun specialiteit, het traditioneel ontwerpen en bouwen van woningen voor de particuliere opdrachtgever.

Detail raam en dak geschakelde villa te Zeist

Een huis bouwen kan iedereen. Toch?

Bouwbedrijf Lichtenberg is gespecialiseerd in het bouwen van traditionele en waardevaste woningen. Traditioneel wil hier echter niet zeggen dat men star vasthoudt aan alles wat vroeger gangbaar was. De medewerkers van Bouwbedrijf Lichtenberg staan bekend om hun flexibele houding tijdens het inventariseren van de woonwensen van de klant. Deze inventarisatie begint reeds bij het ontwerp, maar ook het budgetteren, begeleiden en adviseren behoren tot de speerpunten van dit moderne en eigentijdse bouwbedrijf. Een huis bouwen kan iedereen, zou je bijna zeggen. Maar om het tot een succes te maken, dient een bouwbedrijf over de juiste kenmerken te beschikken. En Bouwbedrijf Lichtenberg heeft dat in het verleden consequent laten zien.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres word niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Geef een reactie