Inspiratiegids
Inspiratiegids

Het onderkelderen van uw rietgedekte huis

Bij het creëren van nieuwe woonruimte wordt vaak al rekening gehouden met een ruimte onder het huis. Maar wist u dat onderkeldering in veel gevallen ook mogelijk is bij bestaande woningen? En dat de kosten, in verhouding tot het rendement, relatief laag zijn? Bijvoorbeeld ook omdat de aankoop van nieuwe grond bij aan- of uitbouw vaak een dure grap is? Alle redenen dus om over onderkeldering van uw woning na te denken. Want meer ruimte voor hetzelfde huis, wie wil dat nu niet? Om de juiste keuze te kunnen maken, leggen we hieronder uit wat onderkelderen is. En wat de voordelen ervan zijn.

Wat is onderkeldering?

Onderkeldering is het bruikbaar maken van bestaande ruimte onder de woning. Die bestaande ruimte is in de meest voorkomende gevallen de kruipruimte. Ook bestaat de mogelijkheid om de huidige kelder in uw huis uit te bouwen. Om nieuwe ruimte onder uw huis te creëren of om deze verder uit te breiden, dienen een aantal stappen te worden gezet. Een essentiële stap bij onderkelderen is het van tevoren meten van het grondwater. Ook dient de bestaande fundering diep genoeg te liggen. Om er zeker van te zijn dat uw woning voor onderkeldering in aanmerking komt, adviseren wij u om contact met ons op te nemen. Onze experts komen graag bij u kijken of uw woning, dan wel de bodem, geschikt is voor onderkeldering. En is uw woning eenmaal geschikt bevonden voor onderkeldering, dan gaan we zo spoedig mogelijk aan de slag.

De voordelen van onderkeldering voor uw nieuwbouw huis

Het onderkelderen van uw huis levert vele voordelen op. Het belangrijkste voordeel is wellicht de extra woonruimte die met onderkelderen gecreëerd wordt. U heeft er in één klap een extra slaapkamer bij, opslagruimte voor uw spullen of bijvoorbeeld een speelruimte voor de kinderen. Onderkelderen is vaak ook een alternatief voor aan- of uitbouw. Doordat de ruimte onder het huis benut wordt, bespaart u dus op ruimte die anders ten koste van uw tuin of erf zou kunnen gaan.  Een ander, niet te onderschatten voordeel van de extra ruimte is tevens dat de waarde van uw woning vergroot wordt.

Uw souterrain in goede handen

Het onderkelderen van woningen is een klus waar de nodige expertise aan te pas komt. De ruimte moet immers optimaal leefbaar zijn. Daarom wordt bij de bouw altijd rekening gehouden met de mogelijkheid om zoveel mogelijk daglicht toe te kunnen laten. Uiteraard zal uw kelder of souterrain ook waterdicht en goed geventileerd dienen te zijn.

Bij Bouwbedrijf Lichtenberg is niet alleen de bouw van uw huis, maar ook de realisatie van uw souterrain in goede handen. Bij ons denk je wellicht al gauw aan huis- of villabouw zoals de bouw van bijvoorbeeld een rietgedekte villa of rietgedekt huis. Maar wist u dat wij ook beschikken over de juiste kennis, apparatuur en mensen voor het realiseren van een optimale onderkeldering? Voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden kunt u hier contact met ons opnemen.

Maak een afspraak