Inspiratiegids
Inspiratiegids

Helicave wijnkelder voor uw Villa

Helicave wijnkelder voor uw Villa. Liefhebbers van wijn zijn er in vele soorten en maten. Dat geldt ook voor wijnkelders. In de meeste wijnkelders wordt wijn bewaard om verder op de fles te kunnen rijpen. Een belangrijk aspect hierbij is dat de wijnkelder donker en koel moet zijn. Een Helicave wijnkelder voldoet aan deze én andere voorwaarden voor het optimaal bewaren van wijn. Maar wat is een Helicave wijnkelder eigenlijk? Daar gaan we in dit blog verder op in, maar eerst zoomen we nog even nader in op de bewaarvoorwaarden.

halicave villa bouwen

Wijn bewaren

Voor een optimaal bewaarproces dient de lucht in de kelder niet te droog, maar ook niet te vochtig zijn. Niet te droog, want dan verdampt de wijn via de kurk. Niet te vochtig, want dan bestaat er kans op schimmelvorming. Een ideale temperatuur voor wijnopslag ligt tussen de 10 en 12 graden. Iets hoger of lager mag ook, als de temperatuur maar constant is. Niets is zo slecht voor wijn als (grote) temperatuurschommelingen. Ook lichtinval kan desastreus zijn. Bewaar de wijn daarom altijd op een donkere plek. Zoals – juist – in een kelder. En oh ja, vergeet de wijn niet tijdig op te drinken: de meeste wijnen kunnen doorgaans het best tot maximaal vijf jaar bewaard worden.

Helicave wijnkelder

Om aan de ideale bewaarvoorwaarden voor wijn te kunnen voldoen, is de Helicave wijnkelder de beste oplossing. De Helicave wijnkelder is een betonnen cilindersysteem dat direct onder uw villa kan worden geplaatst. De Helicave wijnkelder is snel en eenvoudig onder uw villa aan te brengen. Door de robuuste constructie is de Helicave wijnkelder in vrijwel elke bodemsoort te installeren. Gaat u of laat u een huis bouwen? Neem dan de Helicave wijnkelder mee in het huisontwerp of villa ontwerp.

We hadden het eerder al over temperatuur en luchtvochtigheid. Om die te regelen, zou bijvoorbeeld een wijnkast stroom moeten verbruiken. De Helicave wijnkelder gebruikt geen elektriciteit, omdat deze ondergronds is ingebouwd. Daardoor is een constante temperatuur gewaarborgd. Een ventilatiesysteem zorgt daarbij voor een optimale luchtcirculatie.

De helicave, een verrijking voor uw villa

Door zijn ronde en robuuste vorm is de Helicave wijnkelder bestand tegen grondwater en elke bodemsoort. Binnen in de kelder blijft de wijn altijd stabiel bewaard. U hoeft geen flessenrekken te plaatsen, want de Helicave wijnkelder biedt van zichzelf de nodige bewaarmogelijkheden. De Helicave wijnkelder is gewoon via een trap toegankelijk; u kunt dus waar en wanneer u maar wilt snel en gemakkelijk van uw favoriete wijn genieten!

halicave villa bouwen

We kunnen ons goed indenken dat u graag meer wilt weten over wat de mogelijkheden en voordelen van installatie van de Helicave wijnkelder in uw villa kunnen zijn. Daarom praten we u graag persoonlijk bij. De Helicave wijnkelder is voor vrijwel elk woningtype geschikt. Want of het nu om een bestaande woning, de bouw van een rietgedekte villa of rietgedekt huis gaat: wij informeren u altijd optimaal over de voor u beste opties. Neem dus gerust contact met ons op, wij praten u graag bij over alle mogelijkheden van de Helicave wijnkelder!

Maak een afspraak