Inspiratiegids
Inspiratiegids

Uw eigen villa bouwen in Engelse stijl

Bent u ook zo weg van de Engelse stijl? Klassiek, landelijk, maar warm tegelijk. Met een lichte hint naar vroegere tijden, maar vanzelfsprekend in de uitvoering voorzien van alle moderne technieken.

De villa in Engelse stijl karakteriseert zich door enkele duidelijke details. Veel originele villa’s in Engeland zijn opgebouwd uit het zogenaamde Cotswold steen. Een materiaal dat van nature een gele tint heeft, en wat bij deze Engelse villa’s voor een herkenbare stijl zorgt. De villa in Engelse stijl wordt dan ook opgetrokken uit natuurlijke materialen, met ruwe bakstenen in warme tinten, voor een romantisch en landelijk uiterlijk. De Engelse villa is daarnaast ook te herkennen aan de asymmetrische indeling, vaak uitgebreid op de begane grond en verspringend op de verdiepingen.

Daarbij is het dak van een villa in Engelse stijl vaak voorzien van robuuste schoorstenen, prachtige dakkappellen en dakpannen die bestaan uit natuurlijke materialen in kleurtinten passend bij de bakstenen.

Authentieke details zoals een gietijzeren hek, veel aandacht voor de voordeur en ronde rollagen boven de vensters versterken de echte Engelse cottage. Een Engelse villa straalt ambachtelijk vakmanschap en aandacht voor details uit. Ook al biedt de villa meer dan genoeg ruimte, het geeft toch een knus en compact gevoel, waarbij zomers de tuindeuren naar de prachtig aangelegde Engelse tuin worden opengezet. Ruikt u de rozen al? Wilt u tuin en huis echt met elkaar verbinden, neem dan eens contact op met onze tuinarchitect. Een tuin met de juiste indeling versterkt de uitstraling van uw droomvilla.

Ook in het interieur kunt u de Engelse stijl prachtig doortrekken. ’s Winters is de open haard de centrale plek van de woning, omringt door comfortabele banken (een originele Chesterfield misschien?) met warme kleden. Combineer natuurtegels met vloerverwarming voor sfeer en warmte en maak ook binnen gebruik van warme, natuurlijke materialen.

Kortom: in een Engelse villa is het wonen zoals vroeger, met het wooncomfort van nu. En: helemaal uitgevoerd en ingericht naar uw eigen smaak en wensen.

Maak een afspraak