Inspiratiegids
Inspiratiegids

Een huis bouwen met slechts één partij

Een huis bouwen met slechts één partij is het meest ideale scenario. Want stel voor: je hebt plannen om eindelijk je droomhuis te realiseren. Je kiest een uitvoerende partij en maakt je wensen kenbaar. “Zo, het is geregeld. Ze kunnen aan de gang”, zeg je dan trots. Blijkt dat het in de praktijk net even anders uitpakt, en dat je toch zaken moet regelen die je juist wilde uitbesteden. Dat een huis bouwen een veelomvattend project is, begrijpt iedereen. Maar die aannemer of dat bouwbedrijf had toch gezegd: “Wij nemen u alles uit handen, meneer.” Dan is het een fikse tegenvaller als daarover miscommunicatie is ontstaan.

Alles-onder-één-dakprincipe

Het klinkt als muziek in de oren. Je hebt met je twee linkerhanden plannen genoeg, maar dus niet de kennis en kunde om het uit te voeren. Dat is juist de reden waarom je het uitbesteedt aan een vakkundige externe partij. Dit alles-onder-één-dakprincipe wordt niet bij elk bouwbedrijf tot in detail nageleefd. En dat is ronduit ergerlijk. Als we bij een van de leidinggevenden van Bouwbedrijf Lichtenberg navraag doen naar hoe zij zoiets bewerkstelligen, krijgen we een bemoedigend antwoord. “Met recht spreken we uit dat het genoemde alles-onder-één-dakprincipe bij ons wel degelijk uitvoerbaar is. Wij nemen de opdrachtgever echt alles uit handen.”

In deze tijd van drukte en hectiek is het juist heerlijk om een project in zijn geheel uit te besteden. Als het voor de opdrachtgever financieel haalbaar is, tenminste. Ook de uitvoerende partij is vaak blij met deze manier van werken. Zij kennen de standaarden en procedures van het gehele traject, waardoor het proces van een huis bouwen gesmeerd verloopt. Ook de zaken waar een doorsnee burger niet zo snel aan denkt – bijvoorbeeld de vergunningen of andere gemeentelijke eisen – worden in een handomdraai geregeld.

Een huis bouwen met Bouwbedrijf Lichtenberg

Een alles-onder-één-dakprincipe mag geen mitsen en maren bevatten. Of het moet zo zijn dat dit duidelijk naar de klant toe is gecommuniceerd. De manier van werken van Bouwbedrijf Lichtenberg bevat geen addertjes onder het gras. Kijkend naar hun werkwijze zien we dat, in overleg met de klant en los van het eigenlijke bouwproces, ook de resterende werkzaamheden uit handen worden genomen. Dat begint logischerwijs met het inventariseren van de persoonlijke woonwensen. Aan de hand van deze wensen presenteert men geheel vrijblijvend binnen het afgesproken budget het eerste ontwerp. Tot aan het eindpunt voelt Bouwbedrijf Lichtenberg zich verantwoordelijk voor alle werkzaamheden. U kunt daarbij ook denken aan bijvoorbeeld het verkrijgen van de juiste documenten en het verlenen van de nazorg.

U merkt het. Een huis bouwen is voor u wellicht minder veelomvattend dan u denkt. Echter, een betrouwbare en vakkundige partner is hierbij onontbeerlijk. Als u over de juiste plannen beschikt, zorgt Bouwbedrijf Lichtenberg voor de complete uitvoering van de wensen van de klant.

Ons verkoopteam huis bouwen Bouwbedrijf Lichtenberg

Een huis bouwen doet u in samenwerking met ons verkoopteam!

Maak een afspraak