Inspiratiegids
Inspiratiegids

Een huis bouwen…. maar dan wel een huis ondersteboven

Een huis bouwen…. maar dan wel een huis ondersteboven

25 november 2015 Blog 0

Tja, je moet er maar op komen. Niet iedereen denkt: “Kom, laten we een huis bouwen en dan zetten we het doodleuk ondersteboven.” Niet dat het in praktische zin niet mogelijk is, maar de vraag naar huizen met de punt van het dak naar beneden gericht is waarschijnlijk niet erg groot. Dat neemt echter niet weg dat er architecten zijn, die het gewoon gaan uitproberen en willen weten hoe het is om in zo’n huis te wonen. Een aantal Duitse architecten nam de proef op de som en ging aan de slag. Het resultaat mocht er wezen. Zij dachten na, tekenden en bouwden uiteindelijk een huis dat daadwerkelijk met het dak naar beneden is gericht en met de begane grond starend naar de blauwe hemel.

08 Een huis bouwen....maar dan wel een huis ondersteboven

Opmerkelijke manier van een huis bouwen

Los van de technische mogelijkheden om op deze wijze een huis te bouwen, spelen ook andere aspecten een rol. Hoe zou het voelen? Hoe zou een mens het ervaren rond te lopen in een huis dat op z’n kop ligt en dus ook zodanig is ingericht? Wat doet met je oriëntatie? Niet dat we vandaag op de stoel van een natuurkundige gaan zitten, maar het kan niet anders dat we er een beetje van in de war raken. Als we via het dakraam binnen stappen, zien we direct dat alles aan het plafond bevestigd is. Volgens de ‘ondersteboventheorie’ is dat logisch, maar het doet vreemd aan het keukenblok boven je hoofd te zien hangen. Los van de vraag of je er praktisch gezien in zou kunnen wonen, ontkom je niet aan een periode van gewenning. Het zou echter kunnen meevallen, als je ervoor zou kiezen de meubels gewoon op de ‘normale’ begane grond te plaatsen. Welke bespiegeling we er ook op loslaten, deze manier van een huis bouwen levert een vreemd straatbeeld op dat er niet direct mooier op wordt.

Bouwbedrijf Lichtenberg

Gaat u een huis bouwen, of wilt u dat binnenkort laten doen – al dan niet ondersteboven – dan is het mooi als al uw wensen in uw nieuwe onderkomen kunnen worden gerealiseerd. Vraag Bouwbedrijf Lichtenberg naar de mogelijkheden. Mocht u daadwerkelijk de voorkeur hebben voor een huis ondersteboven, dan is het wellicht handig dit van tevoren aan te geven. Alle gekheid op een stokje. We willen slechts zeggen dat Bouwbedrijf Lichtenberg het gehele traject met u meedenkt. Welke eisen en wensen u ook hebt, de ervaren en vakkundige medewerkers van Bouwbedrijf Lichtenberg stellen alles in het werk dit te realiseren. Informeer eens naar een vrijblijvend en oriënterend gesprek en vraag naar de mogelijkheden.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres word niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Geef een reactie