Inspiratiegids
Inspiratiegids

Een huis bouwen en wit keimen

Een huis bouwen en wit keimen

24 augustus 2015 Blog 0

Een aantal kenmerken van onze villa’s zijn de grote schoorstenen en rietenkappen, maar ook het wit keimen van de woning. Keimen is een schildertechniek waarbij met speciale keimverf wordt gewerkt. Deze verf is in een aantal opzichten afwijkend in vergelijking met reguliere verfsoorten.

Geschiedenis

Keimverf is in 1878 geïntroduceerd door de Duitser Adolf Wilhelm Keim, waarnaar de verf ook vernoemd is. Onder leiding van de monarch van Beieren, Lodewijk I, werd keimverf een veelgebruikte verfsoort en gevels van bekende historische gebouwen in Europa zijn met keimverf beschilderd, zoals het Rathaus in Schwyz.

Eigenschappen

Keimverf is een mineraalverf en zorgt, in tegenstelling tot andere verven die een laag over de ondergrond aanbrengen, voor een verbinding tussen de verf en de ondergrond. Minerale ondergronden, zoals pleisterwerk, beton of een baksteen, zijn dan ook zeer geschikt voor het aanbrengen van de keimverf. De verf biedt naast een mooie uitstraling van het te bouwen huis ook bescherming tegen UV-straling, wat verkleuring van de verf tegengaat. Bovendien kent het een hoge waterdampdoorlaatbaarheid, waardoor vocht ongehinderd kan verdampen. Hierdoor bladdert de verf niet af en treedt er geen scheurvorming op. Doordat het ademend vermogen van de ondergrond behouden blijft, krijgen schimmels en bacteriën geen kans om te groeien. Door deze eigenschappen van keimverf kunt u een huis bouwen en wit keimen zonder al teveel onderhoud.

Rietgedekt huis bouwen en wit keimen

Doorgaans wordt het complete huis wit gekeimd. In combinatie met een rieten kap en donkere, houten gevelbekleding steekt dit mooi af en zorgt het voor een chique uitstraling. Maar een gestuukt huis bouwen met strakke, vlakke pannen kan juist een moderne uitstraling geven aan de woning. Met andere woorden, huizen in elke bouwstijl kunnen wit gekeimd worden.

Voor een aantal mooie voorbeelden van wit gekeimde huizen, bezoek dan de pagina met onze villa’s.

villa te epe vooraanzicht 25. Wit gekeimde villa

0 Reacties

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres word niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Geef een reactie