Inspiratiegids
Inspiratiegids

Een energieneutraal huis bouwen

Het klinkt logisch. Een huis bouwen doe je tenslotte niet voor het verleden. Maar wat is de toekomst? Gaat het dan over de eerste vijf jaar of heeft men doorgaans veel grotere en vooruitstrevende plannen? Steeds vaker horen we mensen praten over hun plannen voor het bouwen – of laten bouwen – van een energieneutraal of energiebesparend huis. Hoe gaat zoiets in zijn werk? En wat voor mensen laten zo’n energieneutraal huis bouwen? Dat zijn vast van die mensen die vroeger tegen de neutronenbom waren. Toch?

Een energieneutraal huis bouwen

Nou, die laatste opmerking over die neutronenbom is natuurlijk lichtelijk overdreven. Toch kan het niet anders zijn, dat juist dit soort types sneller overgaan tot het bouwen van een energieneutraal en –besparend huis. Het zijn doorgaans de milieubewuste mensen die hun leefstijl willen terugzien in hun woning. En daar is helemaal niets mis mee. Sterker nog, wat zou het mooi zijn als we dat allemaal zouden doen. Maar ja, de portemonnee moet dit wel toelaten. En dat is niet bij iedereen het geval.

Welke materialen gebruik ik?

In al de materialen die voor dit soort bouwwerkzaamheden worden gebruikt, is duurzaamheid het centrale woord. Duurzaamheid wordt in alles wat zich in de woning bevindt geïntegreerd. We geven u een aantal voorbeelden. Zo wordt door Bouwbedrijf Lichtenberg vaak gebruikgemaakt van zonnepanelen en warmtepompen. Ook zijn wij in staat een luchtwarmtepomp in uw huis toe te passen en uw huis geheel luchtdicht te bouwen. Het is mooi om te constateren hoe bepaalde facetten van de natuur hun werk doen en dat het tevens helpt geld te besparen. Zou het iets voor u zijn?

Kan ik ook zo’n huis bouwen?

EPC woning en energielabelAangezien het de laatste jaren steeds vaker een hot item is en vooral ook betaalbaar wordt, is de kans groter dat het ook voor u is weggelegd. Informeer eens naar de mogelijkheden bij een erkend en goed bouwbedrijf. Bouwbedrijf Lichtenberg kan u helpen bij een energieneutraal huis bouwen. Wij hebben kennis in en ervaring met het gebruik van duurzame installaties en materialen. Bouwbedrijf Lichtenberg is voor u een ideale start om uw duurzame bouwplannen eindelijk eens werkelijkheid te laten worden.

Wat is het mooi een steentje bij te dragen aan de natuur van nu en de wereld voor onze kinderen en kleinkinderen. Op deze manier is een huis bouwen niet zomaar een alledaags project met alleen maar sores en ergernissen, maar geeft het u het goede gevoel echt bezig te zijn met een betere toekomst.

Maak een afspraak