Inspiratiegids
Inspiratiegids

Duurzaam en circulair bouwen

Duurzaam en circulair bouwen

1 september 2020 Blog

Bouwbedrijf Lichtenberg heeft duurzaam bouwen en daarmee circulair bouwen, hoog op de agenda staan. Maar wat betekent dat nou echt: duurzaam en circulair bouwen? Voor ons is het in ieder geval noodzaak en wij vertellen graag waarom.

Als we om ons heen kijken, hebben we veel te lang geleefd in een consumptiemaatschappij. Alles moest meer, groter en het liefst goedkoper. Met als resultaat dat we onze leefomgeving vervuilen en vaak ook vernietigen. Ook in de bouw is er jarenlang zo gedacht: veel restmaterialen, vervuilende producten en veel te veel afval. Gelukkig is er – ook in de bouw – een kentering zichtbaar.

Duurzaam bouwen is bouwen met oog op de toekomst en onze omgeving. Met oog voor het milieu, een bewuste keuze voor materialen en waar mogelijk circulair bouwen, dus gebruik maken van herbruikbare materialen. Zonder in te leveren op kwaliteit.

Vanaf het allereerste begin heeft Bouwbedrijf Lichtenberg geïnvesteerd in en gewerkt met kwaliteit. Van de metselaar op de werkvloer tot de ambachtelijke materialen waar we mee werken. Hoe we het ook noemen en in welk tijdperk we ook leven en werken, wanneer u een villa laat bouwen door Bouwbedrijf Lichtenberg, dan bent u zeker van een prachtige villa in het hoogste segment en gebouwd naar uw eigen wensen. Dat zal nooit veranderen.

Tegelijkertijd willen we wel oog voor de toekomst houden. Niet alleen toekomstbestendig bouwen, maar ook toekomstbestendig werken. Dat doen we door het gebruik van duurzame materialen, we kijken naar onze afvalverwerking en -productie en werken zoveel mogelijk met circulaire producten.

Wat betekent dat nou, circulair bouwen. Circulair betekent letterlijk een gesloten kringloop: producten die in principe eindeloos gebruikt en herbruikt kunnen worden. In het klein kan dat gaan om herbruikbare bakstenen, in het groot om compleet demontabele gebouwen.

In het geval van uw villa gaan we er natuurlijk niet vanuit dat deze binnenkort gedemonteerd moet worden. Wel kunnen we daarbij gebruik maken van duurzame materialen. Letten op de manier waarop onze producten geproduceerd worden en Cradle to Cradle (C2C) werken.

Wilt u meer weten over hoe Bouwbedrijf Lichtenberg klaar is voor de toekomst en klaar voor duurzaam en circulair bouwen? Neem dan contact met ons op. We vertellen er graag en enthousiast meer over.