Inspiratiegids
Inspiratiegids

Ducotop ventilatie voor uw villa

Ducotop ventilatie voor uw villa

We weten het eigenlijk allemaal heel goed. Om gezond en prettig in je huis te kunnen leven, is goede ventilatie van de woning een must. Immers, een slecht geventileerd huis ruikt vaak muf en verhoogt bovendien de kans op gezondheidsproblemen. Want ja, we produceren met zijn allen behoorlijk wat vocht gedurende de dag. En die vochtige lucht kan het beste maar zo snel mogelijk weer vervangen worden door schone, frisse lucht. Maar hoe ventileer je je huis zo optimaal mogelijk? Op deze én andere vragen gaan we in dit blog nader in.

Wat is ventilatie

Ventilatie is in wezen niets anders dan het vervangen van verontreinigde lucht door schone lucht.

Luchtverversing gebeurt in de regel op twee manieren: natuurlijk of mechanisch – er zijn ook nog andere vormen van luchtverversing, maar voor dit moment beperken we ons even tot deze twee vormen. Natuurlijke ventilatie is wellicht de meest bekende vorm van ventileren, want dat doen veel mensen vrijwel dagelijks door bijvoorbeeld ramen of deuren open te zetten. Op deze manier wordt schone lucht direct in de woning toegelaten. Ook het verversen van lucht via roosters in ramen en gevels is een vorm van natuurlijke ventilatie. Ofschoon deze manier van ventileren over het algemeen goed werkt, levert het met name in de wintermaanden ook (veel) warmteverlies op. Mechanische ventilatie kan bestaan uit een systeem van buizen dat door de woning heen is aangelegd en waardoor automatisch lucht wordt aangezogen van buiten, via bijvoorbeeld klepramen of ventilatieroosters. Mechanische ventilatie is een uitermate betrouwbare en effectieve manier van ventileren. Voorwaarde is wel, dat het mechanische ventilatiesysteem goed wordt onderhouden.

Ducotop ventilatie

Voor het installeren van een optimaal werkend ventilatiesysteem maken wij graag gebruik van de producten van Duco. Voor de toevoer van verse lucht biedt Duco een scala aan zelfregelende ventilatieroosters. De keuze varieert hierbij van standaard zelfregelende roosters die in elk type raam of inbouwsituatie geplaatst kunnen worden tot ventilatie via elektronisch gestuurde roosters met voorverwarming. Naast raamventilatie biedt Duco ook andere ventilatievormen zoals geluiddempende ventilatie, brandwerende ventilatie, ventilatie voor hoogbouw en ventilatie en zonwering in één. Stel, u wilt een huis bouwen. Een rietgedekt huis bijvoorbeeld. Of u denkt aan villa bouw en gaat voor een rietgedekte villa. Bij het ontwerpen van een villa of huis mag dan een goed werkend ventilatiesysteem niet ontbreken. En dan bent u met Ducotop ventilatie verzekerd van optimale luchtverversing in uw huis.

We hebben in het kort iets kunnen vertellen over ventilatie en de voordelen en mogelijkheden van Ducotop ventilatie. Uiteraard is er nog veel meer te vertellen over met name Ducotop ventilatie. Wanneer u nieuwsgierig bent geworden naar de mogelijkheden van optimale luchtverversing middels Ducotop ventilatie, informeren wij u graag nader over de voordelen. Want wist u dat de installatie van Ducotop ventilatie geen nadelig effect hoeft te hebben op de kosten, wanneer u een huis laat bouwen? Neem dus gerust contact met ons op, wij praten u graag bij over alle mogelijkheden die er met betrekking tot Ducotop ventilatie zijn!

Maak een afspraak