Inspiratiegids
Inspiratiegids

Domotica voor uw nieuwbouw huis

Het begrip domotica komen we in de woningbouw steeds vaker tegen. Of we nu een huis bouwen, aan villa bouw of villa ontwerpen doen: domotica is tegenwoordig haast niet meer uit de bouwtekening weg te denken. Er wordt veel over nut en noodzaak van domotica gesproken, maar wat is het nu precies? In dit blog gaan we nader in op de betekenis van domotica en de mogelijkheden die domotica voor uw nieuwbouw huis kan hebben.

Wat is domotica?

Kort gezegd is domotica een manier om de leefbaarheid en woningkwaliteit te vergroten door middel van de integratie van technologie en diensten. In plaats van domotica spreken we ook wel van smart homes of huisautomatisering. In de praktijk betekent dit dat er in huis diverse elektronische apparaten en systemen automatisch aangestuurd kunnen worden. Daarmee zorgt domotica er in feite voor dat wonen nog gemakkelijker én dus comfortabeler wordt.

Soorten domotica voor uw nieuwbouw huis

In en om uw nieuwbouw huis zijn verschillende soorten domotica denkbaar. Te denken valt hierbij aan systemen voor verlichting, beveiliging maar ook bijvoorbeeld verwarming en keukenapparatuur. Bij verlichting regelen sensoren het aan- en uitgaan van lampen als u de ruimte betreedt of verlaat, maar ook bepaalt u eenvoudig de sfeer die de verlichting in de betreffende ruimte kan geven. Met een druk op de knop zorgt u ervoor dat alle deuren op slot gaan, zodat u veilig kunt gaan slapen. Met de (op afstand) programmeerbare thermostaat regelt u in een handomdraai de juiste temperatuur zodat het bij thuiskomst behaaglijk warm of juist lekker koel is. En onderweg in de auto verwarmt u de oven alvast voor, zodat u bij thuiskomst direct aan het kokerellen kunt. Of wat te denken van een koelkast die automatisch de bestelling aan de supermarkt doorgeeft wanneer er producten op zijn?

Domotica is overal mogelijk

De installatie van domotica is in elk huis mogelijk, dus ook in uw woning. Domotica werkt bovendien energiezuinig, omdat het systeem automatisch het energieverbruik van apparaten en systemen vermindert wanneer deze niet worden gebruikt. Een ander waardevol aspect van domotica kan zich voor doen wanneer u of een gezinslid zorgbehoevend is. Door middel van camerabewaking of sensoren kan bijvoorbeeld snel worden bepaald of iemand hulp nodig heeft. Domotica draagt daarmee vanzelf bij aan een veiliger leefomgeving en een verhoogd wooncomfort.

Natuurlijk zijn er nog talloze andere opties voor domotica in uw huis te noemen. We kunnen ons dan ook goed voorstellen dat u graag wilt weten wat de mogelijkheden en voordelen van installatie van domotica in uw huis kunnen zijn. En weet: domotica is geen overbodige luxe, maar kan van significante meerwaarde voor u, uw huisgenoten en uw huis zijn. Want of het nu om een bestaande woning, de bouw van een rietgedekte villa of rietgedekt huis gaat: wij informeren u altijd optimaal over de voor u beste opties. Neem dus gerust contact met ons op, wij praten u graag bij over alle mogelijkheden die er op het gebied domotica zijn!

Domotica voor uw nieuwbouw huis

Maak een afspraak