Inspiratiegids
Inspiratiegids

Casco bouw

Casco bouw

27 februari 2020 Blog

Casco bouw

De laatste tijd horen we het weer meer bij de eerste contacten met onze opdrachtgevers of een “casco-bouw” ook tot de mogelijkheden behoort. Dan geven wij aan dat dit wel kan, echter weet goed waar je aan begint. Casco komt van het Spaanse woord voor scheepromp. Dat betekent grofweg dat wij de ruwbouw uit voeren  en de woning wind- en waterdicht opleveren.
Wij verzorgen gelijk aan een afgebouwde villa het gehele ontwerpproces, welstand- en vergunningstraject. Tijdens dit traject bespreken met onze opdrachtgevers wat zij graag buiten de bouw laten en wat zij dus zelf gaan uitvoeren. Dit is een erg belangrijk onderdeel zodat men exact weet wat met kan verwachten.
Veelal vervalt hierbij de gehele afbouw, wij leveren de woning op met binnenspouwbladen, buitenmuren, kozijnen voorzien van beglazing, kapconstructie met pannen en/of riet en waar nodig wordt het installatiewerk in de (breedplaat) vloeren verwerkt. De gehele afbouw wat bestaat onder meer uit het plaatsen van de binnenwanden, dekvloeren aanbrengen, stucadoorswerk, binnenkozijnen plaatsen, binnendeuren afhangen, aftimmerwerk, trappen, schilderwerk, leveren en monteren van installatiewerk, sanitair en tegelwerk wordt door de opdrachtgever zelf uitgevoerd of geeft dit rechtstreeks in opdracht bij haar eigen bouwpartners.

Er kunnen verschillende redenen zijn om te kiezen voor casco. Wanneer u als opdrachtgever erg handig bent, u heeft familie en vrienden die u kunnen helpen, dan kan dit een stukje voordeliger uitpakken. Je kunt je eigen werktempo bepalen en naar eigen idee e.e.a. uitvoeren. Een aantal onderdelen zijn wellicht goed zelf uit te voeren als stucadoorswerk en schilderwerk.
Wel moet je hierbij rekenen op een langere bouwtijd omdat je zelf meer uitvoert in de vrije uren en omdat je je eigen onderaannemers moet plannen en coördineren. Houdt er tevens rekening mee dat ook het regelen en coördineren (het werk van de werkvoorbereider en uitvoerder) flink wat tijd kost. Tevens dient u dit te bespreken met de hypotheek-verstrekker omdat u meer kosten gaat maken dan de hoogte van de aanneemsom in het contract met de aannemer.

Uiteraard kunnen wij u in een persoonlijk meer vertellen wat er bij komt kijken zodat u een weloverwogen keuze maakt.