Inspiratiegids
Inspiratiegids

Bouwstijl landelijke stijl

Bouwstijl landelijke stijl

27 januari 2020 Blog

Bij Bouwbedrijf Lichtenberg hebben we een jarenlange ervaring in de villabouw. Daarbij zien we verschillende bouwstijlen en voorkeuren langskomen, die we de laatste weken voor u op een rijtje hebben gezet. Dit keer zetten we de villa in landelijke stijl in de schijnwerper. Een villa met karakter en toch voldoende ruimte voor eigen inbreng en indeling.

De belangrijkste eigenschappen van een villa in landelijke stijl is toch wel de authentieke, natuurlijke uitstraling. Vaak voelt een landelijke woning knus aan door het gebruik van natuurlijke materialen en hoewel de villa nieuwgebouwd wordt, heeft uw nieuwe woning overduidelijk karakter. De landelijke woning lijkt het beste op zijn plek in een ruimtelijke en groene omgeving, maar het zal u verbazen hoe prachtig deze in een mooie dorpskern of stadswijk past.

Enkele onderdelen die niet mogen ontbreken bij een villa in landelijke stijl zijn de nadruk op het metselwerk, gecombineerd met een rieten dak en/of keramische dakpannen. We schreven al: een statig huis met karakter, maar door het gebruik van natuurlijke elementen straalt het toch warmte en comfort uit. Wat opvalt bij de landelijke villa zijn de roedes in de vensters, de aanwezigheid van houten ‘potdekselwerk’ gevelbekleding en vaak een overstekend dak dat zowel bij de gevel als de dakkapel een duidelijk statement maakt. De uitnodigende entree kan worden versterkt door het plaatsen van een houten veranda.

Wat ook belangrijk is voor de landelijke bouwstijl, is dat de woning bij de omgeving past. De gebruikte materialen moeten als het ware aansluiten bij de natuur om het huis. We raden het bij ieder type woning aan, maar zeker bij een villa in landelijke stijl: zorg ervoor dat de tuin uw huis als het ware versterkt. Dat de tuininrichting perfect past bij het uiterlijk van uw nieuwe villa. Wanneer dat alles 1 geheel vormt, zal uw villa in landelijke stijl een plaatje worden dat niet alleen de aandacht trekt, maar ook uitnodigt om even stil te staan. En voor u: laat het grote genieten maar beginnen! Doordat deze villa aan al uw wensen zal voldoen, garanderen we een jarenlang – levenslang – optimaal woonplezier.