Inspiratiegids
Inspiratiegids

Blog villa Aerdenhout, deel 1, januari 2015

Blog villa Aerdenhout, deel 1, januari 2015

2 maart 2015 Blog

Tijdens de bouw van een villa in Aerdenhout wordt door de toekomstige bewoners een blog bijgehouden. Zo kunt u elke maand de vorderingen in het bouwproces volgen. Hier de eerste blog van de maand januari.

8-9 januari 2015
Het is zover! Na alle maanden van planning, keuzes maken en heroverwegen, is vandaag de eerste paal de grond ingegaan. Geheel volgens traditie hebben we een stuiver onder de eerste paal gelegd. De fundering is een feit!
Met een volledig draaibare kop en bak wordt de kruipruimte uitgegraven tussen de heipalen. De diepte wordt exact bepaalt met lasertechniek. Daarna zijn de koppen van de heipalen gesneld. Helaas regent het continu. De bodem van de bouwput krijgt het water niet weg en lijkt volledig verzadigd. Hopelijk dat er na het weekend verbetering komt. Wellicht een drainage buis overwegen om in de kruipkelder te leggen nu we er nog makkelijk bij kunnen.

Blog Aerdenhout januari 1 Blog Aerdenhout januari 2 Blog Aerdenhout januari 3

19-22 januari 2015
Vanmiddag wordt het beton gestort en dan moet de bewapening dus af zijn. Door de hevige regenval van de afgelopen dagen is de bouwput vol met water komen te staan. Het leegpompen heeft vanochtend de planning onder druk gezet. In de koude morgen en middag werken de mannen van Lichtenberg met man en macht om de bewapening van de fundering klaar te krijgen.
De installateurs hebben alvast riool en koudwaterleidingen geplaatst. Ook hebben we een drainagebuis in de kruipruimte laten leggen gezien de hoeveelheid water in de bouwput bij regenval. Baadt het niet dan schaadt het niet. De week wordt afgesloten met het plaatsen van de kanaalplaten voor de begane grond vloer.

26 januari 2015
Vandaag is echt de dag van de grote verandering. Gister hadden we alleen nog maar een vloer, nu is er begonnen met stellen. De kozijnen worden op hun plek gehesen en de specie-silo is geplaatst. De voordeur staat ook al op zijn plek. En belangrijker nog! De eerste steen is gelegd, heel vakkundig met oog voor detail. Een heel erg bijzonder moment!

Blog Aerdenhout januari 4 Blog Aerdenhout januari 5 Blog Aerdenhout januari 6