Inspiratiegids
Inspiratiegids

Blog Naardereiland, fase 1, mei 2015

Het Naardereiland

Voor ons als Naarders is dit al jaren een plek waar we vanaf onze boot naar hebben gekeken. Ik weet nog goed dat we eens hardop aan het filosoferen waren in de sferen van “stel dat ze daar ooit eens iets gaan bouwen, hoe gaaf is het dan om daar te gaan wonen”.

Toen we 2013 in de lokale krant “het NaarderNieuws” lazen dat dit ook echt waarheid ging worden, waren wij natuurlijk meteen enthousiast!

Inmiddels zijn we bijna twee jaar verder en er is veel gebeurd. Wij zijn de gelukkige eigenaren van een kavel met een prachtig uitzicht over het Gooimeer en een botenligplaats. De heipalen zijn inmiddels geslagen en de vaart lijkt nu echt in de bouw te gaan komen.

Voordat het zover was, moest er best veel geregeld worden. De hoeveelheid tijd die hier in gaat zitten is enorm. Bij nieuwbouw komt meer kijken dan je denkt. Nadat je het hele aankoop traject door bent en uiteindelijk de handtekeningen bij de notaris gezet zijn, meldt de aannemer zich en nodigt je uit voor een gesprek. Er moeten dan ineens heel veel beslissingen genomen worden. Er volgen daarna diverse gesprekken met o.a. de architect, de installateur, keuken-, vloeren-, trap-, en badkamerleveranciers en ga zo maar door. Keuzes, keuzes en nog meer keuzes moeten er gemaakt worden. Vanuit Lichtenberg hebben wij continu een aanspreekpunt gehad en dat was erg plezierig. Er werd kort op de bal gespeeld en lekker doorgeschakeld. Wat wij als prettig hebben ervaren, is de door Lichtenberg aangeleverde bouwbegeleider. Een strakke planning en een goede stok achter de deur voor alle partijen, dat werkt prima.

Zoals het er nu naar uitziet, ligt ons project mooi op schema. Gezien de inmiddels opgedane ervaring met Lichtenberg hebben wij er dan ook alle vertrouwen in dat we snel onze mooie villa kunnen gaan betrekken. Wij houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Begin kapwerkzaamheden oktober 2014

Begin kapwerkzaamheden, oktober 2014

Begin fundatie werkzaamheden juni 2015

Begin fundatie werkzaamheden, juni 2015

Maak een afspraak