Inspiratiegids
Inspiratiegids

Blog dubbele villa Den Hoorn – nov 2017

In september 2016 zijn we eigenaar geworden van een mooie kavel in Den Hoorn (Z-H). Bij onze zoektocht naar een bouwer gingen we voor betrouwbaarheid en kwaliteit. Na veel lezen en kijken op internet en in magazines kwamen we uit bij bouwbedrijf Lichtenberg. In het eerste gesprek werden we door hen gewezen op een eerder gebouwde twee-onder-een-kapwoning. Hier zijn we gaan kijken en we waren meteen verkocht. Uiteraard is hij naar onze wensen aangepast qua details, afmetingen en indeling. Het hele voortraject liep erg voortvarend waaronder ook de aanvraag van de omgevingsvergunning.

Begin juni 2017 gingen de eerste boorpalen van 21 meter de grond in. Snel daarna ging de begane grond vloer erop en niet veel later werd begonnen met het opmetselen van de binnenwanden en de verdiepingsvloeren.

Een mooi begin maar daarna moesten we even geduld hebben aangezien de bouwvak van vier weken begon. Lange weken als je wil dat je droomhuis snel klaar is. Maar na de bouwvak werd de bouw weer snel opgestart. Hier en daar wat tegenslagen door met name vertraging in de levering van de kapconstructie en de afwerking van het zink. De markt is weer flink aangetrokken en leveranciers hebben het enorm druk.

Los van het feit dat het ons niet snel genoeg kan gaan zijn we erg tevreden over hoe de bouw vordert en hoe het huis een steeds mooier plaatje begint te worden. Het vaste team van Lichtenberg dat er regelmatig is, is erg vriendelijk en altijd in voor een praatje.

Op dit moment zijn we druk bezig allerlei beslissingen te nemen over het type binnendeuren, vensterbanken, kleuren, etc. Het kost veel tijd maar wij vinden het erg leuk om er mee bezig te zijn en overal over mee te kunnen beslissen. Klein voorbeeld: zelfs de plek van het kruipluik konden we aangeven. Wij dachten dat die altijd na de voordeur kwam maar nu zit hij in de trapkast. Ze geven je heel veel keuzes waar je zelf niet aan zou denken.

Vandaag, 13 november, zijn ze met het leggen van de dakpannen begonnen. De buitenkant is daarna bijna helemaal af. Hopelijk kunnen ze hierna in het huis lekker door! Dit jaar hopen we maar niet op natuurijs, vorst kan namelijk nog wat vertraging veroorzaken bij het aansluiten van de nutsvoorzieningen.

Groetjes Robert en Sophie

Dubbele villa Den Hoorn. Huis bouwen in samenwerking met Bouwbedrijf Lichtenberg. Dat is bouwen zonder zorgen.
Maak een afspraak