Inspiratiegids
Inspiratiegids

2 onder 1 kap woning

2 onder 1 kap woning

31 juli 2020 Blog

Bij het bouwen van een eigen villa wordt er al snel aan vrijstaand gedacht. Maar veel nieuwbouwprojecten bestaan uit luxe twee-onder-een-kapwoningen. Vaak met dezelfde ruimte en mogelijkheden als een vrijstaande woning. Maar dan wel tegen lagere – want gedeelde – kosten. Wat zijn de voordelen, de nadelen en natuurlijk de kosten van het bouwen van een twee-onder-een-kapwoning? Wij zetten de feiten voor u op een rijtje.

Allereerst willen we de fabel uit de wereld helpen dat Bouwbedrijf Lichtenberg alleen vrijstaande villa’s bouwt. Wanneer u onze projecten bekijkt, zult u zien dat we ook regelmatig twee-onder-een-kapwoningen bouwen. Dus ook voor dit type woningen bent u bij ons van harte welkom. We denken graag met u mee in de mogelijkheden en bijzonderheden waar u tegenaan loopt wanneer u zelf een twee-onder-een-kapwoning wilt bouwen.

Het grootste verschil is natuurlijk dat u te maken heeft met directe buren. Niet alleen wanneer u gaat wonen, maar vanaf de eerste stappen van het ontwerp en de bouw van uw twee-onder-een-kapwoning. Vaak staan de grote lijnen van dit soort projecten al vast en gaat het om meerdere woningen tegelijk, maar tegelijkertijd heeft u veel opties en eigen inbreng wanneer het gaat om de details van uw nieuwe twee-onder-een-kapwoning. Zowel in het uitvoerende traject als het voorbereidende werk denken we graag met u mee.

Wat zijn de kosten van een twee-onder-een-kapwoning? Waar loopt u tegenaan bij het uitwerken van het plan en de werkelijke bouw van uw droomwoning? Verschillen de prijzen van een twee-onder-een-kapwoning nu echt zoveel met een vrijstaande villa? Wat zijn de mogelijkheden voor u? Bouwt u dan echt uw droomhuis of zit u aan allerlei voorwaarden vast? Hoe zorgt u ervoor dat u straks toch vrij woont?

Bij Bouwbedrijf Lichtenberg hebben we de antwoorden op al deze vragen, en meer! Neemt u gerust eens contact met ons op of kom langs in onze showroom voor een kop koffie en vrijblijvend gesprek. U bent van harte welkom.